RETRO RÁDIÓ

Minél hamarabb le kell csapni az IT-képzésekre! Mutatjuk, miért

Teljesen átalakulnak az OKJ-s képzések, aminek következtében már csak december 31-ig indíthatnak felnőttképző intézmények ilyen tanfolyamokat.Megosztás
Szerző: Metropol
2020.09.17. 12:30
képzés tanfolyam IT okj

Ennek köszönhetően szeptemberben minden eddiginél többen jelentkeztek a nagyon népszerű és jó elhelyezkedési lehetőségeket kínáló IT képzésekre. Akik a jelenlegi időszakban – megtoldva a koronavírus-járvány okozta kényszerhelyzettel - úgy érzik, hogy váltásra, biztosabb, otthonról is végezhető szakmára van szükségük, azok számára mindenképpen megéri még most ősszel belevágni egy OKJ-s végzettséget biztosító IT szakma megszerzésébe.

Nő az igény az online képzésre

Az IT képzésen résztvevők ugyanolyan hatékonynak tartják az online oktatási formát, mint a hagyományos tantermit, csak azt igénylik, hogy az oktató legyen jelen az online térben, és elérhetővé váljon az azonnali segítségkérés. Fő pozitívumként említik, hogy így a Budapesttől távolabbi településekről is lehetőség van a tanulásra, a helyiek pedig az utazási idő megspórolását tekintik nyereségnek. A szeptemberi adatok szerint az offline és online képzésekre 60-40 százalék igény van.

Miért van szüksége OKJ-s végzettségre egy programozónak?

A szoftverfejlesztő OKJ-s végzettség egy alapot ad a programozóknak. Ebben a szakmában azonban folyamatos tanulásra, fejlődésre van szükség, ezért, érdemes további programozó képzéseket is elvégezni. Léteznek olyan tanfolyamok, amik egyenértékűek az OKJ-s képzésekkel, illetve magasabb szintű szakmai ismereteket szerezhetnek az azokon résztvevők.

Fotó: Shutterstock

A most megszerzett szakmai végzettség a jövőben is elismert marad!

Sokakat foglalkoztat az a kérdés is, hogyha most ősszel belevágnak egy OKJ képzésbe, az vajon egyenértékű lesz-e az új rendszerben megszerezhetővel? Erre az a válasz, hogy az OKJ rendszerben megszerzett szakmák nem évülnek el. Az OKJ kifejezés az elmúlt évtizedek alatt beépült a köztudatba, valószínűleg ez az elismertség meg is marad addig, amíg az ebben a rendszerben végzett emberek a munkaerőpiacon dolgoznak.

[most_read_articles]

Ezeket olvastad már?
„Vannak könnyebb és nehezebb időszakok” – mellrákot diagnosztizáltak Borinál, szívszorító vallomást tett

„Vannak könnyebb és nehezebb időszakok” – mellrákot diagnosztizáltak Borinál, szívszorító vallomást tett

Véres bahmuti csatában halt hősi halált a kárpátaljai katona

Véres bahmuti csatában halt hősi halált a kárpátaljai katona

Hasonmásával rendezte volna meg a saját halálát egy nő

Hasonmásával rendezte volna meg a saját halálát egy nő

Rendőrre támadt egy vak zongorista Budapesten

Rendőrre támadt egy vak zongorista Budapesten

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás