RETRO RÁDIÓ

Ma még elmondhatja a véleményét az új Duna hídról

Budát és Csepelt összekötő új híd épül a Dunán, amelynek elsődleges célja, hogy levezesse a belvárosi autós forgalom egy részét. A tervek szerint, lesz rajta villamospálya és kerékpársáv is.Megosztás
Szerző: Beringer Roland
2020.09.29. 07:30
összeköttetés

Új híd épül Budapesten. A híd a Duna dél-budapesti szakaszán fog átívelni, valamivel lejjebb a Kopaszi-gáttól. Összeköti majd Dél-Budát (nagyjából a Galvani utcánál), Csepelt és Dél-Pestet. A tervek véglegesítésében az emberek véleményét is kikérik.

Mondja el véleményét!

Társadalmi párbeszédet indítva véleményeket, javaslatokat vár az Új Duna-híd úthálózatának első szakaszával kapcsolatban a tervezést irányító Budapest Fejlesztési Központ. Most Ön is elmondhatja véleményét a beruházással kapcsolatban az anonim kérdőív kitöltésével. Az ív négy tematikus részből áll beruházáshoz kapcsolódó általános szempontok, a budai oldali fejlesztések, a Csepel-szigetet érintő fejlesztések, és a pesti oldali fejlesztések véleményezéséből. A kérdések között választ adhatunk többek között arra, mivel közlekedünk a városban, vagy, hogy mennyire támogatjuk a forgalomcsillapítást, illetve, hogy a híd fejlesztési elemeivel mennyire vagyunk elégedettek. Az íveket, szeptember 29-ig lehet kitölteni.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A hídról:

 • 2x két sáv lesz az autósoknak

 • a híd közepén villamospálya fog épülni

 • a híd két szélén kerékpársáv és gyalogos utat terveznek

 • a Lánchídon, Erzsébet hídon és Szabadság hídon 30%-os, a Petőfi hídon 10%-os forgalomcsökkenés elérését segíti elő

 • a tervek szerint napi 30-55 ezer gépjárművel csökkenti majd a belvárosi forgalmat

   

  – Széles körű egyetértés, konszenzus van abban: Budapest közlekedésében új egyensúlyra van szükség, a közösségi közlekedés, az autós közlekedés és a kerékpáros közlekedés között. A kormány által tervezett új déli Duna-híd ennek az egyik mintaprojektje: irányonként két új forgalmi sávon kapcsolja majd össze az autóforgalom számára a déli kerületeket és városfejlesztési övezeteket, egyúttal lehetővé teszi a belváros forgalomcsillapítását. Magán a hídon pedig új villamosvonal épül a közösségi közlekedést választók számára, csatlakozással a fejlesztés alatt álló csepeli és ráckevei hév-vonalakhoz, illetve Budapest legtágasabb, irányonként két és fél méter széles kerékpárútjai épülnek meg az új körúton, összekapcsolva a déli kerületeket – mondta Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Hozzátette: elengedhetetlenül fontosnak tartja, hogy a nagyobb budapesti fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban valódi részvételen alapuló párbeszéd alakuljon ki, és hogy azok is elmondhassák a véleményüket, akik az új híd használói lesznek majd.

  A nap további érdekes tudnivalóit ITT megtalálja.

  Ezeket olvastad már?
  Megölt egy nőt és annak kétéves kislányát egy férfi, majd megpróbálta elrejteni a holttesteket

  Megölt egy nőt és annak kétéves kislányát egy férfi, majd megpróbálta elrejteni a holttesteket

  „Bízunk benne, hogy többé nem engedik ki a szabad emberek közé” – elítélték a szemkinyomó rémet

  „Bízunk benne, hogy többé nem engedik ki a szabad emberek közé” – elítélték a szemkinyomó rémet

  „A keresés szomorú véget ért” – holtan találták meg a két éve eltűnt esztergomi édesanyát

  „A keresés szomorú véget ért” – holtan találták meg a két éve eltűnt esztergomi édesanyát

  Riasztották az életmentőket, nem volt idő kórházba vinni a kismamát

  Riasztották az életmentőket, nem volt idő kórházba vinni a kismamát

  Top hírek  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás