RETRO RÁDIÓ

Ma még elmondhatja a véleményét az új Duna hídról





Budát és Csepelt összekötő új híd épül a Dunán, amelynek elsődleges célja, hogy levezesse a belvárosi autós forgalom egy részét. A tervek szerint, lesz rajta villamospálya és kerékpársáv is.



Megosztás
Szerző: Beringer Roland
Létrehozva: 2020.09.29.
összeköttetés

Új híd épül Budapesten. A híd a Duna dél-budapesti szakaszán fog átívelni, valamivel lejjebb a Kopaszi-gáttól. Összeköti majd Dél-Budát (nagyjából a Galvani utcánál), Csepelt és Dél-Pestet. A tervek véglegesítésében az emberek véleményét is kikérik.

Mondja el véleményét!

Társadalmi párbeszédet indítva véleményeket, javaslatokat vár az Új Duna-híd úthálózatának első szakaszával kapcsolatban a tervezést irányító Budapest Fejlesztési Központ. Most Ön is elmondhatja véleményét a beruházással kapcsolatban az anonim kérdőív kitöltésével. Az ív négy tematikus részből áll beruházáshoz kapcsolódó általános szempontok, a budai oldali fejlesztések, a Csepel-szigetet érintő fejlesztések, és a pesti oldali fejlesztések véleményezéséből. A kérdések között választ adhatunk többek között arra, mivel közlekedünk a városban, vagy, hogy mennyire támogatjuk a forgalomcsillapítást, illetve, hogy a híd fejlesztési elemeivel mennyire vagyunk elégedettek. Az íveket, szeptember 29-ig lehet kitölteni.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A hídról:

  • 2x két sáv lesz az autósoknak

  • a híd közepén villamospálya fog épülni

  • a híd két szélén kerékpársáv és gyalogos utat terveznek

  • a Lánchídon, Erzsébet hídon és Szabadság hídon 30%-os, a Petőfi hídon 10%-os forgalomcsökkenés elérését segíti elő

  • a tervek szerint napi 30-55 ezer gépjárművel csökkenti majd a belvárosi forgalmat

     

    – Széles körű egyetértés, konszenzus van abban: Budapest közlekedésében új egyensúlyra van szükség, a közösségi közlekedés, az autós közlekedés és a kerékpáros közlekedés között. A kormány által tervezett új déli Duna-híd ennek az egyik mintaprojektje: irányonként két új forgalmi sávon kapcsolja majd össze az autóforgalom számára a déli kerületeket és városfejlesztési övezeteket, egyúttal lehetővé teszi a belváros forgalomcsillapítását. Magán a hídon pedig új villamosvonal épül a közösségi közlekedést választók számára, csatlakozással a fejlesztés alatt álló csepeli és ráckevei hév-vonalakhoz, illetve Budapest legtágasabb, irányonként két és fél méter széles kerékpárútjai épülnek meg az új körúton, összekapcsolva a déli kerületeket – mondta Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Hozzátette: elengedhetetlenül fontosnak tartja, hogy a nagyobb budapesti fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban valódi részvételen alapuló párbeszéd alakuljon ki, és hogy azok is elmondhassák a véleményüket, akik az új híd használói lesznek majd.

    A nap további érdekes tudnivalóit ITT megtalálja.





    Ezeket olvastad már?
    Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

    Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

    „Meddig fajul a világ?” – óriási a felháborodás, meggyalázták a tragikusan piciként elhunyt Fanni sírhelyét

    „Meddig fajul a világ?” – óriási a felháborodás, meggyalázták a tragikusan piciként elhunyt Fanni sírhelyét

    Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, a mentők már a helyszínen

    Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, a mentők már a helyszínen

    Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

    Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás