Jó, ha tudod! Ez lesz ma!





Minden fontos esemény, történés, praktikus infó egy helyen! Napi állandó rovatunk, amely mindenkinek hasznos lehet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.08.
fővárosi kisokos

Folytatódik a Hableány pere

(fotó: Sulyok László (SL)
Ripost)

A Viking Sigyn szállodahajó 2019. május 29- én összeütközött a Hableány sétahajóval, majd maga alá gyűrte azt. A baleset következtében 27-en haltak meg, egy ember pedig eltűnt. Az ügyészség a vádlottat – a hajó kapitányát - halálos tömegszerencsétlenség okozásával vádolja, többek közt.

 

Ma tárgyalják a meggyilkolt futónő perét

(fotó: facebook)

A Fővárosi Főügyészség szerint a vádlott még 2013-ban, Soroksáron bántalmazta a nőt, megerőszakolta, majd megfojtotta, ezért őt aljas indokból elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntettével vádolja.

 

Még három hét van az adóbevallásra

A vállalatok áprilisban egészen szeptember 30-ig kaptak haladékot az adóbevallások elkészítésére és beadására. A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került, elsősorban kis- és középvállalkozóknak tehát még négy hetük van arra, hogy elkészítsék a bevallást és befizessék az elmaradt adót.

 

Több helyen nem lesz meleg víz

(fotó: shutterstock)

Hibaelhárítást végez ma a Főtáv a XI. kerület, Dombóvári út 27. szám alatt, ezért ma délelőtt tíz óráig meleg víz és fűtés kimaradással kell számolni.

Hibaelhárítás miatt a XIII. kerület Lukács György utcában várható meleg víz és fűtés kimaradás reggel nyolctól este hét óráig, csak úgy, mint a XIX. kerület Üllői út 242-ben, ma reggel nyolctól szerda délután négy óráig.

Holnap reggel öttől este tízig nem lesz távhő-szolgáltatás a XI. kerületben a Rátz László utca 47-ben, a Kaptárkő u. 1-ben pedig áramszünet várható 10:45-től 15:15-ig.

A munkálatok nem járnak útfelbontással, de utcánként több épületet is érinthetnek. Az érintett épületek listája megtalálható a fotav.hu weboldalon.

 

KISOKOS

- Október végéig terelve jár a 199-es busz

Október 30-ig, péntek estig terelve jár a 199-es autóbusz, ezért nem érinti a Pincér utca, a Garázs utca, a Hofherr Albert utca és az Áchim András utca megállót.

- Máshol kell fölszállni a gödöllői HÉV-re

Ma reggel kilenctől délután kettőig a H8-as HÉV egy vágányon közlekedik Cinkota és Kerepes között. A HÉV-re az ellenkező, Örs vezér tere irányú peronon lehet fölszállni. Ugyanez várható szerdán, csütörtökön és pénteken.

- Pótlóbusz jár a csepeli HÉV vonalán

A HÉV rövidített útvonalon, csak a Csepel-szigeten belül jár Csepel állomástól a Kvassay hídnál kialakított ideiglenes végállomásig. H7-es jelzéssel a Kvassay híd és a Boráros tér között pótlóbusszal utazhatnak, a felújítás az év végéig tart.

- Pótlóbusz jár az M3-as metró helyett

Az M3-as metró november 6-ig megállás nélkül áthalad az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák megállókon. Hétköznap nem jár a metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között, helyette pótlóbusz jár.

- Nem jár a 2-es villamos a Haller utca és a Közvágóhíd között

A 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Haller utca / Soroksári út között közlekedik. A kimaradó szakaszon a Soroksári úton át közlekedő járatokkal lehet utazni.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás