Hangos zene miatt büntetik a taxisokat





Már a hangos zenéért is büntetik a taxisokat Erzsébetvárosban. Az elsőre viccesnek tűnő szabályozást a lakók panaszai miatt vezette be az önkormányzat. A Metropol megkereste az ügyben taxiszövetség elnökét és a sofőröket, akiket megdöbbentett a szigorítás.



Megosztás
Szerző: Beringer Roland
Létrehozva: 2020.09.30.
VII. kerület új rendelet

Szeptember 25-én lépett életbe az a rendeletmódosítás, amely szerint szabálysértést követnek el azoknak a taxisok amelyekben túl hangosan szól a zene. – Az elmúlt napokban rengeteg panasz érkezett a lakóktól, és az idelátogatóktól is, hogy különösen este zavarja őket az utcáról érkező túl hangos rádiózás – indokolta a döntést az ellenzéki vezetésű önkormányzat. A Metropol megkérdezte a taxis-közeget a határozatról, akik egyöntetűen értelmetlennek tartják a rendelet bevezetését. – A kollégáim többsége jogszabálykövető és azt tisztelő vállalkozó. Szerencsésnek tartottam volna, ha a helyi önkormányzat még a rendeletalkotás előkészítő időszakában megkéri a taxis-szakmai szervezetek, kamarák állásfoglalását – mondta a Metropolnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. Az ügy azért is érdekes, mert a Metropol információi szerint, más kerületekben nem volt hasonló panaszáradat a taxisok ellen.

Fotó: Metropol

Drogterjesztéssel is vádolták őket

Nem ez az első taxisellenes lépés a VII. kerületben, hiszen például a rengeteg forgalmi változás és új tábla leginkább őket érintették hátrányosan. A kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter arról beszélt, hogy kitiltaná a taxisokat a kerületből. – Nincs semmi szükség arra, hogy ott bőgesse mindenki a motorját, és én gond nélkül kiszorítanám a taxisokat is, mert ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra – nyilatkozta Niedermüller. Metál Zoltán, a taxiszövetség elnöke akkor arra hívta fel a figyelmet, hogy tízezer tagjuk közül még egyiküknek sem vonták vissza drogterjesztés miatt az engedélyét. Niedermüller végül bocsánatot kért a taxisoktól.

Vicc az egész!

Nem szoktuk üvöltetni a rádiót. Az esetleg előfordulhatott, hogy egy-két, mozgásban lévő autóban hangosabban szólt a zene, és ezért lehetett a panasz – mondta Sándor.

Ez az egész fel van fújva! Én nem dolgozok éjszaka, de én biztos vagyok benne, hogy a taxisok nem hallgatják hangosan a zenét, mert az URH-ra is kell figyelnünk – mondta István.

Vicc az egész! Igazából már be sem megyünk az utcákba, mióta az egész kerület forgalmiváltozáson esett át. Ha felveszünk egy utast mondjuk a Wesselényi utcában, legalább 10-15 perc, míg kijutunk valamelyik főútra. Ezért is inkább kint várakozunk. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan ellenőrzik a taxicégeket és a taxirendelet is előírja, hogy az utast nem zavarhatja a rádió – mondta Levente.

 





Ezeket olvastad már?
Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Véget ért a Szabadság hídi dráma, fotókon a felmászott ember mentésének megható pillanatai

Véget ért a Szabadság hídi dráma, fotókon a felmászott ember mentésének megható pillanatai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás