Ez lesz ma – Még egy hétig igényelhető a diákhitel





A Metropol bemutatja milyen fontosabb események, történések lesznek csütörtökön.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.17.
ez lesz ma

Szurkoljunk a magyaroknak!

Európa Liga-selejtező:

  • Bp. Honvéd-Malmö (svéd), 19 óra
  • Hibernians (máltai) - MOL Fehérvár 21 óra
  • TV: M4 Sport

    Fotó: honvedfc.hu

    Ma ér ide az ősz

    Ma van a nyár utolsó és az ősz első napja: napközben ér Magyarország fölé az a hidegfront, ami elhozza a lehűlést. A csütörtökön érkező hidegfront hűvösebb, kora őszi időt hoz magával: 10 fokkal esik az átlaghőmérséklet, nyirkosak lesznek a hajnalok, de délutánonként kellemes, felhős-napos idő lesz 20 fok fölötti hőmérséklettel egészen hétvégéig.

    Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

    Még egy hétig igényelhető a Diákhitel1

    A nagy érdeklődésre és a beiratkozási időszak elhúzódására való tekintettel a Diákhitel Központ meghosszabbítja a szabad felhasználású Diákhitel1 igénylési határidejét szeptember 24-ig. Akik tehát jövő csütörtökig benyújtják az igénylést elektronikusan, vagy papíron azok október 15-én hozzájuthatnak a diákhitelhez. A kormány döntése alapján augusztus 15-től az eddigi 70 ezer forint helyett már havi 150 ezer forintig igényelhető a teljesen szabad felhasználású Diákhitel1, így október 15-én akár 750 ezer forinthoz is hozzájuthatnak a hallgatók.

    Fotó: Kallus György/Világgazdaság

    Ma indul a háborúban megerőszakolt nők emlékeiből az előadássorozat

    Több előadást is tart egy megrázó témában Budapest Főváros Levéltára: „A háborúkban megerőszakolt nők emlékezete” című projekt első előadása ma 17:30-kor lesz. A járványhelyzetre miatt előzetes regisztráció szükséges a [email protected] címen.

    Tömegközlekedés kisokos

    A 219-es busz rövidített útvonalon jár Október 4-ig a 219-es autóbusz a III. kerületi Aranyhegy térségében csak az Iglice utca/ Jutas utca felszállópontig közlekedik, emiatt Iglice utca/ Jutas utca és az Ürömhegyi út/ Jutas utca között nem közlekedik a járat. Rövidített úton közlekedik a 24-es villamos November 6-ig a 24-es villamos a Keleti pályaudvar és a Haller / Soroksári út között jár, utóbbinál a Vaskapu utcánál ideiglenes végállomást helyeztek el. A kimaradó útvonalra ajánljuk: 2-es villamos, a 223M, a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös busz. Az M3-as metró helyett pótlóbusz jár Az M3-as metró november 6-ig megállás nélkül halad át a Semmelweis Klinikák, Corvin-negyed, Ferenciek tere és az Arany János megállókon. Hétköznap a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között pótlóbusszal közlekedhetünk. A 2-es villamos a Haller utcáig közlekedik A 2-es villamos rövidített útvonalon közlekedik a Jászai Mari tér és a Haller utca / Soroksári út között, emiatt ideiglenes végállomást kapott a Dandár utcával szemközt. A kimaradó útvonalra ajánljuk: 223M, a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös buszokat. A 72/73-as trolinak más útvonala van Meghosszabbított úton közlekedik a 72-es és 73-as trolibusz. Hétköznap a járatok az Arany János utca helyett a Deák Ferenc térig közlekednek, illetve a 72-es járat szabad- és munkaszüneti napokon a Zugló vasútállomás és Orczy tér megállók között jár.

     





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás