Ez lesz ma – Az utolsó nyári nap, használja ki!

A Metropol bemutatja milyen fontosabb események, történések lesznek a mai napon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.16.
ez lesz ma

Ma még jó idő lesz, használja ki!

Az előrejelzések szerint a mai nap az utolsó, amikor nyári időjárás lesz. Budapesten akár 27 és 32 fok közé is emelkedhet a hőmérséklet. Utána fokozatosan romlik az idő: csütörtökön ugyan még 29 fok is lehet, de már előfordulhatnak zivatarok. Péntekre azonban már csak 20 fokot jósolnak – de legalább esőt nem.

Fotó: MTI

Fiatalok pályázhatnak havi 250 ezer forintra

Elindult a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram, jelentkezni október 15-ig mkop.hu, vagy az osztondijjelentkezes.kormany.hu weboldalakon lehet. A kormány fontosnak tartja, hogy a diplomás, nyelveket beszélő 30 év alatti fiatalok számára vonzó karrierlehetőség legyen a közigazgatás. Az ösztöndíjat elnyerők 2021. február 1-től 10 hónapos szakmai gyakorlaton (7 hónap belföld, 3 hónap külföld) vehetnek részt. Az ösztöndíj havi belföldi összege 250 ezer forint, amely adó- és járulékmentes.

 

Szurkoljunk a Fradinak!

Bajnokok Ligája, selejtező:

Ferencváros – Dinamo Zagreb

19.00, TV: M4sport

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Borszerda a Nemzeti Galériában

Kellemes kikapcsolódást nyújt a következő néhány szerdára a Magyar Nemzeti Galéria Borszerda nevű eseménysorozata. Ma a 19. századi művészet című kiállítás lesz a főszerepben, de élőzene, finom borok és egy előadás is várja az érdeklődőket.

Tömegközlekedés kisokos

Csak néhány helyen áll meg az M3-as metró Az M3-as metró november 6-ig megállás nélkül halad át a Semmelweis Klinikák, Corvin-negyed, Ferenciek tere és az Arany János megállókon. Hétköznap a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között pótlóbusszal közlekedhetünk. Terelt útvonalon több autóbusz Szeptember 30-ig terelt útvonalon közlekedik a 88-as, a 173-as és a 88A autóbusz, illetve a 972-es és a 972B éjszakai járat. Építkezés okán a Zrínyi utcai megálló helyett a 140-es járat Ady Endre utcai megállóját érintik. Erre nem jár a 199-es és a 36-os busz Október 30-ig terelve közlekedik a 199-es autóbusz, így nem érinti a Pincér utca, a Garázs utca, a Hofherr Albert utca és az Áchim András utca megállót. Október 11-ig szintén elterelt útvonalon jár a 36-os busz, így nem áll meg az Előd és a Vörösmarty utcákban. Itt a 135-ös sem áll meg. Munkálatok a 2-es és a 24-es villamos vonalán Folytatódnak a munkálatok a 2-es és a 24-es villamos vonalán, emiatt a két járat a Haller utca / Soroksári út és a Közvágóhíd között továbbra sem nem közlekedik. November 7-ig a 223M, a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös autóbuszok nem érintik a Haller utca / Soroksári út megállót.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás