Erre figyelj ma és a hétvégén!





Minden fontos esemény, történés, praktikus infó egy helyen! Napi állandó rovatunk, amely mindenkinek hasznos lehet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.11.
ez lesz ma

Ingyenes kerékpárszállítás a HÉV-en és a villamoson

Hétvégén indul a három hónapos tesztidőszak, mely alatt a BKK az utazási lehetőségek kombinálására biztatja a fővárosban és az agglomerációban közlekedőket. A részleteket itt találod.

 

Indul az M4 Sport+!

Új sportcsatornával bővül a közmédia kínálata. A szombaton induló M4 Sport+ a nemzetközi elérésű Duna Worldön lesz látható minden szombaton és vasárnap 14 és 22 óra között. A rajongók az NB I minden mérkőzését, valamint a tervek szerint újdonságként az NB II legjavát is követhetik majd.

 

Forgalomelterelés Ferencvárosban

A pénteki Fradi-Paks meccs miatt forgalmirend-változás lesz a IX. kerületben. Reggel 6 órától 22 óráig az Albert Flórián út mindkét oldalán, a Könyves Kálmán körút és a Vágóhíd utca között tilos megállni és nagyobb forgalomra kell számítani. Kérjük az autóvezetőket, hogy eszerint közlekedjenek és fokozottan figyeljenek!

 

Piacok Napja az Erzsébet téren

13-án, vasárnap Piacok Napja lesz az Erzsébet téren, ahol Budapest legnépszerűbb közösségi vásárainak minden árusa egy időben árulja portékáját. Mutatjuk a részleteket.

 

Meghosszabbították a balatoni utószezont

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A MÁV-START balatoni utószezoni menetrendje meghosszabbodik két héttel, vagyis szeptember 13-a helyett 27-éig tart. A hosszabb utószezonban a nyáron megszokott rend szerint közlekednek tovább a vonatok a Balatonhoz.

 

Meleg víz és áramkimaradás a hétvégén

Hibaelhárítás miatt várható meleg víz és áram kimaradás a III. kerület Boglár utca 1-ben, ma reggel nyolctól délután négy óráig csak úgy, mint a III. kerület Lukács György utcában, ahol este hétig dolgozik a Főtáv.

A XXI. kerület Táncsics Mihály u. 27-29. szám alatt szombaton reggel nyolctól délután kettőig várható meleg víz korlátozás.

A munkálatok nem járnak útfelbontással, de utcánként több épületet is érinthetnek. Az érintett épületek listája megtalálható a fotav.hu weboldalon.

 

Sport

Újra pályán a bajnok (Fotó:Szabó Miklós Nemzeti Sport)

Negyedik fordulójához érkezett az Nb I, az OTP Bank ligában Ferencváros-Paks meccs lesz ma este nyolckor, amit az M4 Sport is közvetít.

Szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligájában játszik a Győri ETO KC a CSZKA Moszkva csapatával, itthoni idő szerint délután négykor. Este hatkor pedig már a Ferencváros-Rosztov BL mérkőzésért izgulhatunk, melyet az M4 Sporton lehet megnézni.

A férfi labdarúgó Nb I vasárnapi meccsein az Újpest és a Kisvárda játszik 15:00-kor, illetve az MTK és a Zalaegerszeg 17:30 – kor. Mindkét mérkőzést közvetíti az M4 Sport.

 

KISOKOS

Tömegközlekedés

- Terelve jár a hétvégi bulijárat

Szombat reggeltől hétfő hajnalig terelve jár a 907-es éjszakai busz. Nem érinti a Füredi utca / Szentmihályi út, az Ond vezér útja / Szentmihályi út, az Ond vezér park és a Füredi utca / Ond vezér útja megállót.

- Változás a 80-as troli vonalán

Szombat reggeltől hétfő hajnalig terelve közlekedik a 80-as trolibusz. Nem érinti Füredi utca / Ond vezér útja, az Ond vezér park, az Ond vezér útja / Szentmihályi út, a Zsivora park és a Füredi utca / Szentmihályi út megállót.

- Rövidített szakaszon jár a 6-os HÉV

Szeptember 12., szombat reggeltől szeptember 13., vasárnap estig a H6-os HÉV Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső között nem közlekedik. A kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

- Hétvégén terelve jár a 224-es busz

Szombat reggeltől vasárnap este üzemzárásig, vagyis egész hétvégén mindkét irányban terelve közlekedik a 224-es és a 125-ös autóbusz. Egyik járat sem érinti a Deák utca és a Hubay Jenő tér megállókat.

- Hétvégi villamospótló buszok a VIII. kerületben – magasabb kék box a Kisokos végén?

A hétvégén a 37A villamos a Blaha Lujza tér és a Magdolna utca között nem közlekedik. A 28-as és 28A villamos terelve közlekedik, nem érinti a Blaha Lujza tér, a II. János Pál pápa tér és a Teleki László tér megállót. A kimaradt szakaszokon pótlóbusszal utazhatnak.

 

Kalapács alatt Hidegkuti kupái

Szombaton elárverezik Hidegkuti Nándor hagyatékát, mely személyes tárgyakat és kupákat is tartalmaz. Bővebben lapunk programajánlójában, a 21. oldalon olvashatnak az eseményről.

 

Szigorít a MÁV és Volán

MÁV-START_Volánbusz közlemény: Szigorít a MÁV-START és a Volánbusz: szeptember 15-től, vagyis jövő hét keddtől leszállítják a maszk nélkül utazókat. A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a BKK járatai mellett a vonatokon és buszokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása.

 

Világszerte emlékeznek az Ikertornyokra

Megrázó pillanatok 19 évvel ezelőttről (MTI/EPA/DPA/Hubert Michael Bösl)

19 éve, 2001. szeptember 11-én omlottak le a World Trade Center ikertornyai, terrortámadás következtében. Itt visszanézhetőek a tragikus pillanatok.

 

Vasárnap Sztárban sztár!

Most is jó hangulat várható (Fotó: tv2)

A TV2 népszerű show-műsorában ismét tizenkét híresség szállt harcba, hogy hétről-hétre egy-egy újabb zenei legenda bőrébe bújva bizonyítsa tehetségét. A zsűri: Köllő Babett, Bereczki Zoltán, Kökény Attila és Papp Szabi, műsor házigazdája: Tilla.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás