Lezárások, adománygyűjtés és jön a nyugdíj! Ez lesz ma!





Minden fontos esemény, történés, praktikus infó egy helyen! Napi állandó rovatunk, amely mindenkinek hasznos lehet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.09.10.
ez lesz ma

Tilos megállni!

fotó: google maps

Filmforgatás miatt több korlátozás várható ma a fővárosban, a részleteket itt találod.

 

Ma van az öngyilkosság megelőzésének világnapja

fotó: Shutterstock

Magyarországon 1656 ember lett öngyilkos tavaly előtt, és bár a tendencia csökkenő, még mindig az európai élbolyban vagyunk. A statisztikákról itt olvashatsz.

 

Megkezdődött az őszi adománygyűjtés

fotó: Shutterstock

Több fővárosi szociális és jótékonysági intézmény megkezdte az őszi ruha, cipő, takaró adományok gyűjtését. Az egyre hidegebb napokon, alultápláltan egy vastag takaró, meleg alsó ruházat életmentő segítség lehet. Bővebb információt a gyűjtőpontokról és az adományok leadásának időpontjairól többek közt az oltalom.hu, segelyszervezet.hu, a menhely.hu és a maltai.hu oldalakon tájékozódhatnak.

 

Ma jön a nyugdíj

Ma utalja a nyugdíjakat a Magyar Államkincstár. A Magyar Posta ezt követően 12 munkanapon át kézbesíti a nyugdíjasok járandóságát.

Több helyen is dolgozik ma a Főtáv

Hibaelhárítás miatt várható meleg víz és fűtés kimaradás a XIX. kerület Üllői út 242-ben, ma délután négy óráig, csak úgy mint a III. kerület Harrer Pál utca 10-ben (itt áramszünet is várható), és a XIII. kerület Hegedűs Gyula utca 44a alatt. A XI. kerület Borszéki utca 1. szám alatt nyolcig várható meleg víz korlátozás, a XIV. kerület Kassai téren pedig délután négy óráig.

A munkálatok nem járnak útfelbontással, de utcánként több épületet is érinthetnek. Az érintett épületek listája megtalálható a fotav.hu weboldalon.

 

KISOKOS

Tömegközlekedés

- Terelve jár a 36-os és a 135-ös busz

Október 11-ig terelve jár a 36-os busz, nem érinti az Előd utca és a Vörösmarty utca megállókat. A 135-ös szintén nem érinti a Vörösmarty utcát. Az ideiglenes megállók a kihelyezett menetrenden megtalálhatóak.

- Pótlóbusz jár a csepeli HÉV vonalán

A HÉV rövidített útvonalon, csak a Csepel-szigeten belül jár Csepel állomástól a Kvassay hídnál kialakított ideiglenes végállomásig. H7-es jelzéssel a Kvassay híd és a Boráros tér között pótlóbusszal utazhatnak, a felújítás az év végéig tart.

- Pótlóbusz jár az M3-as metró helyett

Az M3-as metró november 6-ig megállás nélkül áthalad az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák megállókon. Hétköznap nem jár a metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között, helyette pótlóbusz jár.

- Máshol kell fölszállni a gödöllői HÉV-re

Ma reggel kilenctől délután kettőig a H8-as HÉV egy vágányon közlekedik Cinkota és Kerepes között. A HÉV-re az ellenkező, Örs vezér tere irányú peronon lehet fölszállni. Ugyanez várható szerdán, csütörtökön és pénteken.

- Október végéig terelve jár a 199-es busz

Október 30-ig, péntek estig terelve jár a 199-es autóbusz, ezért nem érinti a Pincér utca, a Garázs utca, a Hofherr Albert utca és az Áchim András utca megállót.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás