Egyre több a bebikázott drogos Budapesten





A főváros egyre több pontján találkozhatunk „zombiként” kóválygó drogosokkal. Ők egy új szert, a bikát használják, aminek máris rengeteg áldozata van. Legutóbb egy árpádföldi iskola környékén láttak egy bebikázott drogost, akit a rendőrök vittek el a suli mellől.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.24.
dizájnerdrog

Sorra szedi áldozatait egy újtípusú dizájnerdorg, a bika. A szer erősebb, mint a többi hasonló drog, de olcsósága miatt egyre többen használják és sajnos egyre többen is halnak bele.

Augusztus óta már 20-nál is több fogyasztó halt meg miután elszívott egy bikás spanglit. Ennek egyik oka, hogy a fogyasztó nem tudhatja, hogy mennyire higítottak fel a Távol-Keletről neten vagy postán rendelt, kotyvasztott árut. A beszámolók szerint a legtöbb halálos áldozat borsodi volt, de Budapesten is egyre jobban terjed a bika fogyasztása.

fotó: police.hu

A Ripost szerint a Podmaniszky aluljárónál, a belvárosban árulták és Népligetnél is rendszeresen előfordulnak bebikázott drogosok. A lap szerint legutóbb egy árpádföldi iskola közelében láttak egy bikától bódult fiatalt. Kiderült, hogy reggel és délután is gyakran látni az iskola környékén drogosokat, akik az aluljáró melletti padokon vagy az aluljáróban tanyáznak.

– Ide jár a fiam iskolába, reggel és délután is láttam itt furcsa alakokat, és nem a tipikus kéregető hajléktalanok. A legtöbb nagyon lassan mozog, de nem részegnek látszanak, a legtöbb olyan, mintha egy robot vagy zombi lenne – mondta a Ripostnak egy édesanya, aki döbbenetes felvételeket juttatott el a laphoz. Ezen látszik, hogy a rendőrök hamar intézkedtek és elvezették a fiatalt.

A rendőrség szerint az elvégzett gyorsteszt kimutatta, hogy az illető „újfajta pszichoaktív szert használt”. Mivel kis mennyiségben fogyasztott, így csak szabálysértést követett el.

 

A híres toxikológus orvos, Dr. Zacher Gábor munkája során már tapasztalta milyen veszélyes az új szer. – Nekem is az elmúlt egy-két évben volt olyan halálesetem, ami feltételezhetően ilyen szertől következett be; nagyon gyorsan szívritmuszavar lépett fel, keringési elégtelenség, az illető pedig belehal a történetbe – nyilatkozta korábban.

Fotó: Kisalföld

 





Ezeket olvastad már?
Menczer: Magyar Péter a baloldal embere! A következő csalódás

Menczer: Magyar Péter a baloldal embere! A következő csalódás

Mitől fél Magyar Péter? Testőrök lepték el a vasúti kocsit

Mitől fél Magyar Péter? Testőrök lepték el a vasúti kocsit

Kiadták a risztást, mindent letarol a zápor és a jégeső

Kiadták a risztást, mindent letarol a zápor és a jégeső

Hogyan maradhatott érintetlen Budapest szívében egy zöld sziget, a Sas-hegy - Galéria

Hogyan maradhatott érintetlen Budapest szívében egy zöld sziget, a Sas-hegy - Galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás