Égből pottyanhat a vacsora, tesztelik a drónos házhozszállítást

Egyelőre még csak a tesztüzem zajlik, de ha beválik, a kisebb rendeléseket akár fél órán belül házhoz repíti a drón.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.12.
modern pincér

Az egyik legnagyobb brit élelmiszerüzletlánc - ami Magyarországon is igencsak elterjedt - úgy úgy döntött kipróbálják, hogy milyen lenne, ha drónokkal végeztetnék a házhoz szállítást − írja a BBC. A tesztüzemet egyelőre az Egyesült Királyságban végzik. Természetesen nem a nagybevásárlásból összeválogatott árukat fogják majd a küszöbünkig repíteni. Ezt egyelőre a legfeljebb 4 kilogrammos csomagok esetében választhatják majd a vásárlók. A drón egyébként 80 kilométer per órás sebességgel repül, így a megrendeléstől számított 30 percen belül célba is juttathatja majd a vacsorának valót. Ha pedig beválik ez a módszer, talán Magyarországon is munkába állhatnak a repülő-futárok.

A drónokat egyébként nem csak a kék-fehér csíkos üzletlánc veti be, Írországban már gyógyszerek házhozszállításához is használják őket. Sőt, idén áprilisban a brit kormány azt is fontolóra vette, hogy ilyen eszközökkel szállítsák a kórházak között a kisebb felszereléseket.

Az emberek azonban nem feltétlenül örülnek a technikai újításnak. Egy nemrég közzétett felmérés szerint ugyanis a felnőtt brit lakosság háromnegyede ellenzi a pilóta nélküli repülő drónok bevetését. Attól félnek, hogy a kütyük veszélyesek és hangosak lehetnek.

Jön a vacsi! (Illusztráció, fotó: MTI/Mónus Márton)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás