RETRO RÁDIÓ

Ez az ország, egy évvel meghosszabbította a szükségállapotot

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök egy évvel meghosszabbítja a koronavírus-járvány felbukkanásakor bevezetett szükségállapotot.Megosztás
Szerző: Metropol
2020.09.19. 09:48
rendkívüli állapot

A vészhelyzeti intézkedések 2021. szeptember 12-ig fog tartani.

Az elnök először márciusban rendelt el rendkívüli állapotot hat hónapra, hogy segítsen a kormánynak végrehajtani a koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt vesztegzárat.

A dekrétum szerint a rendkívüli állapot meghosszabbítása „elegendő mozgásteret biztosít a megfelelő pénzeszközök további felhasználására, (...) a katasztrófára való felkészüléshez és a Covid-19 terjedésének visszaszorításához”.

A lépés ezenkívül lehetővé teszi azt is a hatóságok számára, hogy „figyelemmel kísérjék és ellenőrizzék az alapvető szükségleti cikkek és elsődleges áruk árát, valamint hogy alapvető szolgáltatásokat nyújtsanak az érintett lakosság számára”.

Az elnök szóvivője közölte továbbá, hogy a koronavírus-járvánnyal foglalkozó egyik munkacsoport elrendelte a temetők és emlékparkok bezárását október 29-től november 4-ig, hogy elkerülje a nagy tömegek kialakulását az elhunyt szeretteiket november 1-én és 2-án meglátogatók között. A Fülöp-szigeteki egészségügyi minisztérium pénteken 3257 újabb, igazoltan koronavírus-fertőzöttről számolt be, a csaknem 107 milliós lakosú országban így már 279 526 ember fertőződött meg a kórral. A fertőzés következtében életüket vesztők száma 47-tel 4830-ra nőtt.

Ezeket olvastad már?
Egy hajléktalanszállón fedezték fel a harminc éve eltűnt férfit

Egy hajléktalanszállón fedezték fel a harminc éve eltűnt férfit

Megrázó eset: kalapáccsal verte halálra kutyáját egy férfi

Megrázó eset: kalapáccsal verte halálra kutyáját egy férfi

Egy sportpályán találtak rá a három napja eltűnt diáklány holttestére

Egy sportpályán találtak rá a három napja eltűnt diáklány holttestére

Szívszaggató: Halott csecsemőt találtak a  gyermekkórház előtt

Szívszaggató: Halott csecsemőt találtak a gyermekkórház előtt

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás