Álmentős akart kicsikarni milliókat áldozataitól





Az Alfa néven működő, engedéllyel nem rendelkező betegszállító uzsorahitel felvételére akarta rávenni több embert is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.14.
nincs engedélyük

Elképesztő, mennyire pofátlanul próbálkoznak az álmentősök, hogy pénzt csikarjanak ki emberekből. Most kiderült, milyen trükköket vetnek be, hogy betegszállítással keressenek pénzt, miközben erre nincs is engedélyük.

A Ripostnak egy házaspár mondta el, hogy uzsorahitel felvételére akart rábírni több embert az Alfa néven működő, engedéllyel nem rendelkező betegszállító, K. Krisztián. A bizalmukba férkőzött és felajánlotta, hogy létesítsenek közösen mentőállomást Sümegen, ehhez pedig vegyenek fel 110-110 millió forint kölcsönt. Miután rájöttek, hogy hazudik, feljelentették.

„Eltűnt emberek keresésére hivatkozva vette fel velem a kapcsolatot az interneten K. Krisztián. Tudta, hogy van egy eltűnt emberek keresésével foglalkozó csoportom, szívügyem a hozzátartozók lelki segítése. Ezen az úton férkőzött a bizalmamba„ – kezdte a történetét a lapnak Új-Széplaki Ágnes. A nő először csak interneten keresztül beszélgetett a férfival, aki mentőtisztnek adta ki magát és azt állította, hogy sok tapasztalata van eltűntek keresésében. Időközben egy másik Facebook profilról folytatta a beszélgetést, de ez akkor még nem volt gyanús Ágnesnek.

Majd a férfi felvetette, hogy jó lenne egy központi adabázist létesíteni, ami segítené az eltűnt emberek segítését. Krisztián ennek ürügyén találkozott először Ágnessel és a férjével, Attilával, akikkel össze is barátkozott. A férfi maga ajánlotta fel, hogy nézzék meg az Alfa Speciális Mentőszolgálat oldalát.

“Ezek vagyunk mi” - mondta K. Krisztián.

"Az tűnt fel, hogy gyakran kamuzik, sokszor óriási butaságokat mond” – folytatta Attila. „Egyszer például azt mondta, hogy Rihannával nem is Eminem énekel a videóklipben, hanem ő. Sokáig a valódi neve sem derült ki, több profilja van a Facebookon, különböző neveken. Egy álprofilról például nyomozónak adta ki magát.„

Fotó: Ripost

K. Krisztián különböző neveket és fényképeket használ, de mindig ugyanazokat a helyesírási hibákat véti és mindig egészségügyi végzettséget tüntet fel az adatlapján. Egyszer előállt egy üzleti tervvel és arra kérte újdonsült barátait, hogy vegyenek fel neki 110 millió forint hitelt egy uzsorástól.

„Egy mentőközpont létrehozásáról áradozott, amihez az ingatlant is kinézte, nagy terveket szövögetett. Azt mondta, neki nem adnak hitelt, ezért kér minket, cserébe intézményvezetői poziciót ígért ”- mondta el a Ripostnak Ágnes. „Aztán egyszer arról beszélt, hogy ha meglesz a sümegi ingatlan, két embert el kell tüntetni. Ezen megrökönyödtem„ – tette hozzá Attila. „Megmondtuk neki, hogy semmiféle hitelfelvételről nem lehet szó, mire kiakadt, kiabálni kezdett. Felszólítottuk, hogy távozzon, alig tudtuk kitenni a lakásunkból.”

Hamarosan megtudták, hogy K. Krisztiánt letartóztatták. Kiderült: nem az a valódi neve, amit nekik mondott.





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás