Megindult a nyári koncertszezon, miután az ötmilliomodik magyar is megkapta az első koronavírus elleni védőoltást. A koncerteket egyelőre csak oltási igazolvánnyal lehet látogatni, ám az egyre nagyobb átoltottságnak köszönhetően a bulizók száma napról napra nő. Ennek a rajongók mellett a hazai előadóművészek örülnek, hiszen sokan több mint egy éve nem álltak színpadon.

Rengeteget imádkozott Bódi Csabi

A népszerű zenész számára nem volt egyszerű az elmúlt időszak. Nem csak anyagilag viselte meg a járvány, a vírus ledöntötte a lábáról is. Tíz napig feküdt kórházba, ahol csak azért imádkozott, hogy meggyógyuljon és ismét színpadra állhasson.

– A hétvégén egy szülinapi buliban léptem fel, erre az elmúlt hét hónapban nem volt példa. Mindenkinek nagyon nehéz időszak volt ez, mi is próbáltuk túlélni. Az élet úgy hozta, hogy majdnem belehaltam a koronavírusba, de most újjászülettem. Jól jött a nyitás, mivel anyagilag sem volt egyszerű az elmúlt időszak. Rengeteget imádkoztam, és most itt vagyunk ismét. Elkezdődtek a fellépések, egészségesek vagyunk. Talán mondanom sem kell, hogy hihetetlenül jó érzés volt ismét emberek között lenni és nekik énekelni. Óriásit mulattunk! Végre azt csinálhatom, amit a világon mindennél jobban szeretek, és remélem ez már így is marad.

Gőzerővel pörög Csabi Fotó: Czerkl Gábor/Bors

Megrohamozták a rajongók Szandit

A korlátozások feloldása után az énekesnő már túl van az első fellépésén, és nem titkolja, bizony meg is könnyezte azt. A rajongói is hasonlóan éreztek, akik alig várták, hogy a koncert végén megölelhessék kedvencüket.

– Leírhatatlan érzés volt újra az imádott közönség előtt énekelni, és azt láttam, hogy ők is annyira várták ezt, mint én. Az első fellépésemen olyan vastapsot kaptam, hogy potyogtak utána a könnyeim. Hihetetlen energiák szabadultak fel. Azt vettem egyébként észre, hogy mostanában minden fellépésem előtt egyszerűen nem tudom abbahagyni a mosolygást. Olyan lehetek, mint egy kisgyerek, aki visszakapta a kedvenc játékát. Jöttek a rajongók és olyan aranyosak voltak; megkérdezték, hogy megölelhetnek-e, csinálunk-e közös képet. Hát erre nem lehet nemet mondani?

Teljesen elérzékenyült Szandi a rajongóitól Fotó: Czerkl Gábor/Bors

Kökény Attila gyúrással készül

A fiatalos nagypapa már jó pár koncertet a háta mögött tudhat, azonban az igazi szezon nyáron indul majd be. Éppen ezért, addig szeretné formába hozni magát.

– A karantén alatt felcsúszott pár kiló, ettől szeretnék megválni a nagy hajrá előtt. Túl vagyok már több fellépésen is. Voltam Győrben, Erdélyben és Pesten is. Nyilván ezek nem nagyszínpados koncertek voltak még, de én már ennek is nagyon tudtam örülni. Nekem a szórakoztatás az életem, és az utóbbi másfél év kimaradt. Az eddigi koncerteken azt láttam, hogy mindenki felszabadult, tele van energiával és csak arra vártak, hogy ezt kiadhassák magukból. Na, nálam is ez a helyzet.

Országszerte bulizik már Kökény Attila Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap