Horváth Csenge egy ország előtt bizonyította be, hogy ha érettségről, kitartásról és csapatmunkáról van szó, akkor nem az életkor számít. De vajon hogyan gondol vissza ő a vadonban töltött hetekre?

Kikérték a véleményét

– Eddigi életem egyik legizgalmasabb kalandja volt a Totem. Amikor felkértek a műsorra, nem sokat hezitáltam, mert nagyon tetszett a tematika, itt naponta többször is bizonyítani kellett magam és a csapattársaim előtt is. Furcsa volt, hogy egyik nap matekdolgozatot írtam, másnap pedig már egy erdő közepén találtam magam olyan emberek között, akiket előtte nem ismertem. Bevallom, kicsit tartottam tőle, hogy a korom miatt nehezebb lesz érvényesülnöm, de szerencsére nem így alakult. A csapattársaim kikérték az én véleményemet is mindenben, hallgattak rám, ha éppen nekem volt igazam, a végére pedig olyanná váltunk, mint egy kis család – mondta el a Metropolnak Horváth Csenge, aki azóta is tartja a kapcsolatot a csapattársaival.

Beszámolnak egymásnak a mindennapjaikról, esténként pedig a tévében zajló eseményekről beszélgetnek, felidézik a Totem forgatása alatt átélt élményeket.

horváth csenge

Horváth Csengének komoly tervei vannak Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Saját jogán vált sikeressé

Csenge már kiskorában bennfentes volt a show-bizniszben, hiszen édesanyja, Fésűs Nelly színésznő révén betekintést nyerhetett a művészek világába. Gyerekkorában a Kismenők és a Sztárban Sztár +1 kicsi című műsorokban csillogtatta meg énektudását, és bár még nagyon fiatal, azt hamar eldöntötte, hogy a saját jogán szeretne sikereket elérni.

– Hihetetlenül hálás vagyok az anyukámnak, mert ő mindig hitt bennem, és minden döntésemben támogatott. Ő nyitotta ki előttem a kapukat, és bár nagyon büszke vagyok rá, sosem akartam visszaélni azzal, hogy ismert ember gyereke vagyok. A Totem abban is sokat segített, hogy az emberek megismerjék a személyiségemet, és ne „Fésűs Nelly lánya”-ként, hanem Horváth Csengeként beszéljenek rólam.

Csenge nemsokára érettségizik, és bár influenszerként kényelmesen élhetne, esze ágában sincs semmittevéssel tölteni a napjait. A továbbtanulás mellett döntött, mert a célja az, hogy élete során valami maradandót alkosson.

– A művészvénát örököltem anyukámtól, habár én nem a színészet felé orientálódom. A márkaépítés, menedzsment érdekel nagyon, illetve a Zeneakadémiára is szeretnék felvételizni. Minden nap tanulok, fontos, hogy megküzdjek a céljaimért.

Hiányzott a családja

Csenge már korábban is önállóbb volt a kortársaihoz képest. Néhány éve Szandi lányával, Bogdán Blankával utaztak ketten Bakuba, ahol egy nemzetközi énekversenyen vettek részt. Azonban míg akkor folyamatosan tartotta a családjával telefonon a kapcsolatot, a Totem forgatásai alatt teljesen elzárták őt és a versenytársait a külvilágtól.

– Minden nap rengeteg impulzus ért, és sokszor éreztem, mennyire jó lenne felhívni anyáékat, és elmesélni az élményeket. Nem volt könnyű, hogy nem tarthattuk a kapcsolatot, de igyekeztem csak a versenyekre és a feladatokra koncentrálni. Ettől függetlenül viszont a jövőben is örömmel vállalnék bármilyen műsort, ami az ügyességről, a kalandról szól és van mögötte érték, tartalom – fogalmazott Horváth Csenge.