RETRO RÁDIÓ

Megdöbbentő történet: rettegett vezetőt vert át Hobó és Deák Bill Gyula





A legendás zenész úgy fogalmazott, a rocker segítségével sikerült kib*szni az akkori rendszerrel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.09.
Bátor hős

Izgalmas bemutatókkal várja a Nemzeti Színház a 2021/2022-es évadban a nézőit. A Duna-parti teátrum igazgatója, Vidnyánszky Attila szerint újraindul az élet.

– Mi is túl vagyunk egy nagyon bonyolult, nagyon összetett időszakának a színháztörténet szempontjából is. Veszteségekkel és reménységekkel teli idők voltak... valóban nehéz időszak volt, de most pénteken lesz az első premierünk, a Rómeó és Júlia – mesélte a direktor, aki elárulta, teljesíti a legendás Törőcsik Mari kívánságát.

– Mari kérésének megfelelően a MITEM keretén belül szeptember 21-én egy emlékestet rendez Bérces László a Nemzeti Színházban – mondta.

Idén több bemutatóval készül az igazgató (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Hobó kib*szott a rendszerrel

Földes László alias Hobó Vadászat című művét maga Vidnyánszky Attila állítja színpadra Bodrogi Gyula főszereplésével. Hobo művét 1984-ben még Szikora János rendezte, ám csak egyszer mehetett le az előadás.

– A premierre még maga Brezsnyev is felfigyelt, szóvá is tette, hogy ez hogy kerülhetett színpadra. Egyszer lehetett előadni. A szöveget maga Aczél elvtárs cenzúrázta. Úgy kezdődik a dal, hogy Apám kitagadott, nincs otthonom, hazám – ezt nem engedték volna énekelni, de én túljártam az eszükön! Azt mondták, hogy ezt a Hobo nem énekelheti, ezért átpasszoltam Deák Bill Gyulának. Így b*sztuk át az akkori hatalmat – mondta Hobo.

Cseles volt Hobó (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Udvaros Dorottya: Az izgalom nem múlik el

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő Szabó Magda: Az ajtó című előadásában léphet színpadra. Külön érdekesség, hogy Szabó István filmjében Dorottya szerepét az Oscar-díjas Helen Mirren alakította.

Az izgulás nem múlik el az évekkel, sőt... minél jobban halad előre az ember, annál jobban tudja, hogy mit nem tud még. Nagyon nehéz egy regényt színpadra állítani, az állandó kérdés, hogy mit hagyunk ki abból a fantasztikus regényből, és mi az, amit belerakunk – mesélte a sajtótájékoztatón.

Bombasztikus formában van a 66 éves színésznő (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Piros Ildikó visszatér

A sajtótájékoztató szenzációja egyértelműen Piros Ildikó volt, aki hosszú évek óta visszavonult a színpadtól, de Hubay Miklós: Ők tudják, mi a szerelem című darabjára nem tudott nemet mondani.

Először hatvanévesen mondtam azt, hogy visszavonulok, több okból. Az egyik az, hogy akkor kaptam unokákat egyszerre a két fiamtól, majd hetvenévesen szintén egyszerre. Akkor azt mondtam magamnak, hogy valahogy meglógok ebből a pályából, ám Szabó Magda visszacsábított, és csináltam egy 100 perces előadást 2017-ben a századik születésnapjára... Másfél évig most én is ültem és vártam az előadásokat, és megéreztem, hogy milyen tényleg elhagyni ezt a pályát... miután a születésünk dátumát se tudjuk előre, így a távozásunkét se, ezért külön köszönöm, hogy most itt ülhetek.

Elképesztően csinos a 73 éves színésznő (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

 





Ezeket olvastad már?
„Nincs szükség rá, hogy felneveld a gyerekeidet” – Oszter Alexandra megdöbbentő tanokat követ

„Nincs szükség rá, hogy felneveld a gyerekeidet” – Oszter Alexandra megdöbbentő tanokat követ

Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás