RETRO RÁDIÓ

Fájdalmas veszteség! Búcsúzunk az elhunyt hírességektől





Sajnos a 2021-es évet is beárnyékolta a gyász. Összeszedtük, hogy idén mely sztároktól, híres emberektől kellett örök búcsút vennie a világnak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.30.
búcsú

2021 nem volt kegyes az ismert emberekkel, sok celeb, zenész, színész, politikus, sportoló, államfő is távozott, amiben sokaknál közrejátszott a még mindig tomboló koronavírus-járvány is.

Az év elején, január 17-én Sas József szervezete adta fel a harcot a koronavírussal szemben. A Jászai Mari-díjas humorista 82 éves volt.

A humorista halálhíre sokakat megrázott – Fotó: Metropol

Voltak azonban olyanok, akik hosszan tartó betegség után hunytak el. Ilyen volt Kriza Ákos, Miskolc volt polgármestere, aki január 18-án, mindössze 56 évesen halt meg.

Fotó: Origo

Január 23-án megint a Covid követelt életet, meghalt Larry King legendás amerikai tévés személyiség. A 87 éves sztár többször is legyőzte a rákot, az év elején azonban koronavírussal fertőződött meg, a kórházban életét vesztette.

Larry King műsora elképesztő népszerűségnek örvendett az Egyesült Államokban – Fotó: AFP

Február 5-én elhunyt 91 évesen Christopher Plummer színész, akinek egyik leghíresebb szerepe von Trapp kapitány volt A muzsika hangjában.

Sokan a Tőrbe ejtve című krimiből emlékezhetnek a színészre – Fotó: AFP

Nem folytatódott jól az év, február 6-án, szintén hosszú, gyötrelmes betegség után távozott elképesztően fiatalon az AWS zenekar frontembere, Siklósi Örs. 29 éves volt.

A fiatal énekes rajongói a mai napig gyászolják Örsöt – MTI/Bodnár Boglárka

Még ugyan azon a napon, vagyis február 6-án jött az újabb szomorú hír, meghalt Szilágyiné Humenyánszky Jolán „Jolika néni”, Szilágyi István özvegye.

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Április 8-án, a koronavírus szövődményeinek következtében, mindössze 57 évesen vesztette el az ország egy kiváló sportolóját, Igaly Diána olimpiai, világ- és Európa-bajnok koronglövőt, a Magyar Sportlövők Szövetségének alelnökét.

Igaly Diána temetése igazán szívszorító volt – Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Április 9-én, pár hónappal századik születésnapja előtt elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje. Halálát az egész világon gyászolták.

Szeretett férje halála óta a királynő sem ugyanaz az ember, mint előtte – Fotó: Getty Images

Hatalmas veszteség érte az országot április 16-án, ugyanis hosszú betegeskedés után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Az ország történelmének talán legnagyobb színésznőjét is elvesztettük idén – Fotó: MTI/MTVA/Zih Zsolt

Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett tájfutó világbajnok április 24-én távozott közülünk. A tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok, az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot, 76 éves volt.

A nemzet sportolójává áprilisban választották Monspart Saroltát – MTI/Koszticsák Szilárd

A hónap végéhez közeledve sajnos újabb halálesetről jött hír, ezúttal egészen Spanyolországból. Április 29-én elhunyt El Risitas, a valaha volt egyik leghíresebb mém főszereplője. Az internet egyik legnagyobb legendája 65 éves volt.

Fotó: YouTube

Május 29-én, életének 80. évében elhunyt Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke, a nemzet művésze, rajzfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, művelődéstörténész, a Magyar népmesék megalkotója.

Jankovics Marcell nevéhez fűződik az ikonikus Magyar népmesék animációs sorozat – Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Szeptember 6-án a világ egy korszakalkotó filmcsillagot vesztett el, 88 éves korában elhuny Jean-Paul Belmondo. Nem túlzás kijelenteni, hogy az egyetemes filmművészet és színháztörténet egyik legnagyobb alakja halt meg.

Fotó: AFP

Az év talán legsokkolóbb halálesete október 15-én történt, szörnyű autóbalesetben elhunyt a Sztárban sztár leszek! egyik tehetséges versenyzője, Csontos Karina. A 16 éves lány halálos balesete a kárpátaljai Nagylucska közelében történt, melynek során egy autó kigyulladt és négy ember bennégett a járműben. Egyikük Karina volt.

Fotó: TV2

Októberben újabb hírességet gyászolt Magyarország, 16-án, mindössze 37 évesen elhunyt Kandech Evelyne. Az énekesnő a Megasztár első szériájában tűnt fel, ahol a negyedik helyig jutott.

MTI Fotó: Kovács Tamás
A Vígszínház társulata fájdalommal tudatta, hogy október 22-én, elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
MTI Fotó: Kollányi Péter

A hónap végén, október 30-án érkezett a drámai hír, 73 éves korában szívinfarktusban elhunyt Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Fotó: Facebook
„Sajnos az ünnepek sem teltek el tragédia nélkül. Karácsony után pár nappal érkezett a sokkoló hír: hosszas betegeskedéséből nem tudott felgyógyulni Damu Roland, december 27-én feladta szervezete a küzdelmet és a színész végleg eltávozott. Mindössze 47 éves volt.”





Ezeket olvastad már?
Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás