Cseh László nagykövetként áll ki a gyermekek mentális egészségének fontosságáért - Videó!





Új részleg jött létre a budapesti Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancián, amely a 12 év alatti, mentális és pszichés problémákkal küzdő gyerekeknek nyújt segítséget - jelentették be a kórházban tartott sajtótájékoztatón kedden.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.14.
segítség

Tárnok Zsanett, a kórházat működtető Vadaskert Alapítvány igazgatója közölte, a koronavírus-járvány miatt döntöttek a részleg kialakításáról, a pandémia idején ugyanis megnőtt a szorongással, hangulatzavarokkal, önsértéssel küzdő gyerekek száma.

A probléma ugyan elsősorban a 10-12 év felettieket érinti, de a 12 év alattiaknak is szerettek volna koncentráltabban segíteni, ezért döntöttek fél évvel ezelőtt az átalakítást mellett - mondta el az igazgató.

Kiemelte, az új részlegnek köszönhetően sokkal hamarabb, korszerűbben tudják diagnosztizálni a fejlődési zavarokat, az autizmust, az ADHD-t, a figyelemhiányos hiperaktivitási zavart.

Baji Ildikó, a Vadaskert kórház igazgatója kiemelte, hogy az országban egyedülállóan kifejezetten gyermekpszichiátriai ellátást nyújtó kórház 30 éves fennállása alatt nem történt ilyen volumenű átalakítás.

Kialakítottak új betegszobákat, családi szobákat, speciális orvosi, pszichológus- és gyógypedagógiai szobát, valamint létrehoztak olyan szociális teret, ahol a gyerekek nemcsak jól érezhetik magukat, hanem a szakembereknek is lehetőségük van diagnosztikus értékű megfigyelésekre - ismertette.

Hozzátette, az új részlegben a legmodernebb, legkorszerűbb eljárásokkal végezhetik munkájukat, és a szakemberek képzésében is nagy segítséget nyújt az egység modern felszerelése.

Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, a Vadaskert Alapítvány jótékonysági nagykövete arra hívta fel a figyelmet, hogy a szülők ne féljenek segítséget kérni, ha a gyereküknek problémája van, ne gondolják, hogy ez szégyen vagy majd magától elmúlik.

Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az ország legnagobb gépjárműimportőreként fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás, és amikor egy jó ügy mellé állnak, azoknak is szeretnének üzenni, akik szintén tudnának segíteni. Az új részleg felújításához tízmillió forinttal járultak hozzá - közölte az igazgató.

Elmondta azt is, hogy a Covid-járvány idején 27 autóval segítették az orvosok közlekedését, az orosz-ukrán háború kitörése óta pedig 16 tonna élelmiszert és higiéniai terméket juttattak el a rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.

A Vadaskert Alapítvány legfontosabb célja, hogy segítséget nyújtson pszichés betegségekkel küzdő gyerekeknek és családjaiknak. Feladata az 1989 óta működő Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia fenntartása, működtetése és fejlesztése. Hosszú távú célja, hogy a sérült gyerekek orvosi, pedagógiai-iskolai, oktatási és szociális problémáit egy intézményen belül próbálja megoldani, szoros szakmai integrációval.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás