Egyre jobban van Katalin hercegné!

Vilmos herceg felesége a javulás jeleit mutatja. Katalin hercegné bejelentette, hol láthatják biztosan a rajongói.



Megosztás
Szerző: S. V.
Létrehozva: 2024.09.26.
Módosítva: 2024.09.26.
katalin hercegné program betegség

Márciusban jelentette be Katalin walesi hercegné, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Ez mondhatni történelmi pillanat volt a család szempontjából, hiszen ezzel mintegy szokássá tette az érzékeny egészségügyi adatok megosztását az uralkodói famíliáról. Mint emlékezetes, Katalin hercegné apósa, III. Károly király éppen azelőtt egy hónappal, februárban hozta nyilvánosságra, hogy rákkal küzd.

The King, Charles III, and Members of the Royal Family Attend Trooping the Colour, Katalin hercegné
Katalin hercegné családjával a király születésnapi parádéján 2024. júniusában (Fotó: GoffPhotos.com)

Katalin hercegné állapota érhetően aggasztotta az alattvalókat, annál is inkább, mert minden hivatalos elfoglaltságát lemondta a Kensington-palota. Azóta csak elvétve pillanthatták meg a rajongók, ilyen alkalom volt a király hagyományos születésnapi parádéja júniusban, illetve a wimbledoni tenisztorna férfimezőnyének döntő mérkőzése júliusban. A sajtó és a közvélemény az ott készült fotók alapján folyamatosan találgatta, milyen állapotban is lehet a háromgyermekes anya.

Katalin hercegné betegsége nem állhat a hagyomány útjába

Bár a palota beszámolói szerint a hercegné otthonról továbbra is dolgozott, a nemrég véget ért kemoterápia megviselte a szervezetét. Éppen ezért nem kapkodja el a visszatérést a nyilvános szereplésekhez, ám már most megerősítették, hol fog biztosan megjelenni. Idén ugyanis immár negyedik alkalommal rendezik meg a londoni westminsteri apátságban a karácsonyi éneklést, amely a helyi jótékonysági szervezetek javára tartott Együtt Karácsonykor nevű rendezvény része. Ennek a kezdetektől fogva ő a házigazdája. 

A Kensington-palota közzétette, hogy a walesi herceg és hercegné, vagyis Vilmos és Katalin egyeztettek a Királyi Alapítvány képviselőivel az esemény részleteiről, amely a hagyományoknak megfelelően zajlik majd, vagyis Katalin vezetésével.

A koncertet december folyamán rögzítik, és szenteste kerül adásba az Egyesült Királyságban. A tavalyi karácsonyi koncert óta ez lesz az első hivatalos, előre bejelentett megjelenés, amin a rákbeteg hercegné részt vesz.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás