„Örültem, hogy túléltem” – Megszólalt a gázolásos balesetéről az Exatlon Hungary népszerű Kihívója

Nagy Dani négy hete sérült meg, mikor elütötte egy taxis. Az Exatlon Hungary versenyzője nehezen viseli a kényszerpihenőt. Aggodalomra ad okot még, hogy a hét elején tudja meg, kell-e műteni a lábában elmozdult csontot vagy sem.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.07.22.
Módosítva: 2024.07.22.
nagy dani sérülések exatlon hungary cserbenhagyásos baleset

Az Exatlon Hungary harmadik évadának egyik legjobb versenyzője, az immár kétgyermekes édesapa egy hónappal ezelőtt szenvedett balesetet: egy taxis elütötte. Bár sikerült leugrania elektromos rolleréről, rosszul érkezett a talajra, így a lába megsérült, végül a sürgősségi osztályon kötött ki. Nagy Dani és családja másnap indult horvátországi nyaralásukra, így sürgette az idő, hogy kiderüljön, mennyire nagy a baj. 

Exatlon Hungary - Nagy Dani
Az Exatlon Hungary kihívója sok nézőnek volt a kedvence Fotó: TV2

Az Exatlon Hungary sztárját elsodorta egy autó

Nagy Dani a Metropolnak mesélt a baleset és a sérülése részleteiről.

Egy taxi szabálytalanul befordult elém, azt hitte, hogy elfér előttem, de tévedett. Én elektromos rollerrel szabályosan közlekedtem, este történt, egy kivilágított úton lassan haladtam, és elsodort.”

Szerencsére le tudtam ugrani, talpra estem, de rosszul érkeztem a talajra.

„Valójában annyira nem is emlékszem rá, örültem, hogy túléltem és nem lett nagyobb baj” – kezdte lapunknak.

A sofőr nem mutatott nagy empátiát, meg sem állt, hogy Dani segítségére siessen. Helyette a járókelők, valamint rengeteg külföldi turista rohant oda hozzá.

„Odabiccentett, hogy jól vagyok-e, azt mondtam, hogy igen, mert akkor még nem éreztem fájdalmat, de lehet, hogy egy kisebb sokkot is kaptam, és elhajtott. Hazamentem, éjszaka már alig aludtam, fájdalomcsillapítókat kellett bevennem, hogy szűnjön a fájdalmam.”

Tudtam, hogy valami nagyon nincs rendben. Nem volt kérdés, hogy be kell mennem a sürgősségi osztályra, másnap az első utam oda vezetett, de sajnos nem láttak el.

„Utána a balesetin annyit mondtak, hogy valószínűleg csak megrándult, és nem tudnak vele mit csinálni, mert hat óra múlva van lehetőség röntgenre. Másnap indultunk nyaralni, ezért kénytelen voltam magánúton kideríttetni, hogy mi a baj, mert a fájdalmam nem csillapodott. Ott derült ki, hogy a csontomból egy szép darab levált, de nem gipszelték be” – mesélte lapunk érdeklődésére.

A következő vizsgálaton derül ki, kell-e műteni a lábát

Dani optimistán látja a helyzetet, mert úgy véli, lehetett volna sokkal rosszabb is. És szerencsésnek tartja magát, hogy nem éppen bringával közlekedett, ugyanis arról egész biztos nem tudott volna leugrani.

„Hétfőn kell visszamennem röntgenre.”

Kérdéses volt, hogy meg kell-e műteni, akkor úgy döntött az orvos, hogy egyelőre nem.

„Én látom a javulást, már nem lila, nincs feldagadva, de majd most fog kiderülni, hogy biztosan nem kerül sor az operációra. Sajnos rendkívül lekorlátozott ez a sérülés, mert nagyon odafigyeltem, nehogy megüssem, de eddig szerencsésen megúsztam. Az elmúlt hetek a pihenésről szóltak. A szerencsétlenségben a szerencse, hogy nem a húzós hetekben történt. Aznap lett vége egy hosszú, fárasztó időszaknak, és nekem éppen akkor indult a nyár. Kellett ez a kényszerpihenő. Átvészeltem a nyaralást, mert a vízbe bemehettem, jó volt csak a családra fókuszálni” – mondta.

Exatlon Hungary - Nagy Dani
Nagy Dani számára már egyre jobban hiányzik a mozgás, de még tart a kényszerpihenője 
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

„Le vagyok rokkanva”

Dani járása egyelőre még bizonytalan, nem meri terhelni, de érzi, hogy még nem gyógyult meg teljesen. Mégis bizakodó, hogy nyár végére teljesen felépül. Az örökmozgó fiatalembernek viszont egyre jobban hiányzik a mozgás.

Az elején jól viseltem a tétlenkedést, az első három hétben még élveztem is, hogy nem vagyok annyira aktív, de egyre nehezebb. Feltöltődtem, most már csinálnám tovább ott, ahol abbahagytam. De óvatos vagyok, visszafogom magam. Most ez egy ilyen időszak, kihasználtam, mert volt egy zsírcsomó a hátamban, azt is kivágattam, most fogják kiszedni a varratokat. Le vagyok rokkanva” – mondta mosolyogva Dani.

Szerencsére a történtek nem nyomták rá a bélyegét a négytagú család nyaralására. Minden percét élvezték és élvezik.

„Egy hetet voltunk Horvátországban. Kempingeztünk, mi nagyon szeretjük ennek a szépségét, nem a hoteles nyaralós típusok vagyunk. Fantasztikus volt. Két hete pedig a Balatonon pihenünk, jövő héten megyünk vissza Budapestre. Rengeteget fejlődtek a gyerekek, mindketten megbarátkoztak a vízzel, de a legfontosabb, hogy együtt vagyunk.”

Táboroztatni fogok még a nyár végén, ez egy saját vállalkozás, valamint a BMX Freestyle-válogatott edzőjeként edzőtáborunk is lesz.

„Nagyobb nyaralás már nincs tervben. Ausztriába megyünk majd még pár napra, kicsit elbújunk a nagy meleg elől a hegyekben” – mesélte lapunknak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás