Schobert Norbi: Békére van szükség, nem fegyverekre!

Schobert Norbi üzeni: Ne küldjük a fiainkat egy idegen háborúba!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.04.
Módosítva: 2024.06.06.
NATO fegyver katona Schobert Norbi

Az európai vezetők legnagyobb része nem akar emlékezni arra, mi történt 1939 és 1945 között ott, ahol most az orosz-ukrán front húzódik. Világháború dúlt, melynek során csak a Don-kanyarban 100 ezer magyar katona veszett oda. A NATO most már ott tart, hogy katonai missziót indítana Ukrajnába.

A Bors megkérdezte  Schobert Norbit, akinek két fia miatt is úgy érzi, nem szabad hallgatnia. Hallani sem akar arról, hogy magyar fiatalokat hadba küldjön a NATO.

Scobert Norbi
Fotó: Szabolcs László

 

– Egyetlen magyar katonát sem engednék idegen háborúban harcolni. Békére van szükség, nem fegyverekre. Egy békemisszió, amit fegyverrel szeretnének sikerre vinni, eleve halálra van ítélve, és nem hiszem, hogy ebben a NATO és az Európai Unió tagállamaiban élők nem értenek velem, velünk egyet.

Egy magyar katonának, ahogy minden más nemzet katonájának, egyetlen fő feladata a hon védelme.

Ez az alaptézis nem olyan bonyolult, hogy hosszan magyarázni kellejen. Egyszerűen nem érzem, hogy a magyar katonáknak, fegyverrel a kézben kéne támogatniuk bármelyik külső hatalom háborús törekvéseit – kezdte indulattal a hangjában a fitneszguru, majd emlékeztetett az alig 80 évvel ezelőtti eseményekre, amikor egy szövetség tagjaként a vágóhídra küldtek 200 ezer magyar katonát.

Damage in Volnovakha city amid Russia-Ukraine war
 Mit keresne itt, akár csak egyetlen magyar fiatal is? Fotó: Anadolu via AFP

– Emlékezzünk vissza kicsit arra, hogy hová vezetett, amikor 1943 januárjában a kétszázezer fős 2. magyar hadsereg súlyos vereséget szenvedett a Don-kanyarban. Ez a határainkon messze túlnyúló hadszíntér százezer magyar katona életét követelte.

 Megint legyünk egy idegen háború ágyútöltelékei? Részemről biztosan nemet mondok! 

Van egy 18 éves fiam, akiben talán ott van a szándék arra, hogy megvédje a hazát, ahogy bennem is, de a nyomaték itt a hazánkon van! Ha Magyarországot bármilyen külső támadás éri, természetesen minden férfinak és nőnek kötelessége a haza védelme, de csakis akkor! – fogalmazott a lapnak Schobert Norbi.

@ripost.hu Schobert Norbert: A magyar fiainkat ne küldjük idegen frontra! A fitneszedző határozott véleménnyel van arról, hogy a NATO magyar katonákat küldene az ukrán frontra... #ripost #béke #fidesz #schobertnorbi #nato #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Ripost - Ripost

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás