„Nem szeretném elképzelni, milyen nehéz ez” – a kis Ádin gyógyulásáért küzd Rácz Jenő

A sztárséf maga is édesapa és az Egy Lépéssel Több Alapítvány nagykövete, így különösen szívén viseli a beteg gyerekek sorsát. A hároméves Kneifel Ádin Duchenne-féle izomdisztrófiával küzd, amit csak az Egyesült Államokban lehet kezelni, ennek finanszírozására gyűjt az alapítvány és Rácz Jenő, aki elmondta, szinte bele sem mer gondolni a kisfiú szüleinek helyzetébe.



Megosztás
Szerző: Niki
Létrehozva: 2024.06.14.
Egy Lépéssel Több Alapítvány jótékonyság Rácz Jenő Ádin gyűjtés

Rácz Jenő, az Egy Lépéssel Több Alapítvány nagyköveteként rászoruló, beteg gyerekeken és családjaikon segít, sőt igyekszik követőit is erre buzdítani. Most a kis Kneifel Ádin ügyére szeretné felhívni a figyelmet, aki egy ritka betegséggel, Duchenne-féle izomdisztrófiával született. A sztár maga is édesapa és őszintén reméli, hogy sikerül összegyűjteni az 1,3 milliárd forintos kezelés árát, hiszen szülőként úgy gondolja, ez egy elképzelhetetlenül nehéz helyzet.

Rácz Jenő Egy Lépéssel Több Alapítvány
Rácz Jenő igyekszik mindent megtenni, hogy segíthesse Ádin gyógyulását
 Fotó: Egy Lépéssel Több Alapítvány

A sztárséf szerencsére még sosem ment keresztül hasonlón és szinte bele sem mer gondolni milyen érzés lehet:

Mikor megismertem Ádin történetét, nem tudtam nem belegondolni, mihez kezdenék szülőként a helyzetükben. Közszereplőként is úgy vagyok vele, nem tudnék másban reménykedni, csak a közösség erejében. Abban, hogy a sok kicsi sokra megy. Ennél jobban azonban nem mertem belehelyezkedni az életükbe. Nem szeretném elképzelni, milyen nehéz ez. Még akkor sem, ha hasonló sajnos bármelyikünkkel megtörténhet. Adjunk hálát az istennek, a sorsnak, ha mi nem szembesülünk ilyen kihívásokkal az életünkben. Mert annál nagyobb és keményebb megpróbáltatás a világon nincs, mikor a gyereked jövőjéért kell küzdened úgy, hogy tudod, egyedül nincs elég eszközöd és erőd megteremteni a szükséges feltételeket. Közösen viszont, akár csak egy-két ezer forintot áldozva Ádin jövőjéért, segíthetünk neki és a családjának átlendülni ezen a szörnyű kihíváson.

Rácz Jenő hisz az összefogás erejében 

A Duchenne-féle izomdisztrófia elsősorban fiúkat érint, a világon minden 3600. újszülött szenved ebben a betegségben. A gyermekek eleinte tünetmentesek, általában két-három éves korban jelentkeznek az első, már felismerhető jelek. A betegek várható élettartalma húsz év, ám Ádin a kór egy agresszívebb formájával küzd, így gyógykezelés nélkül ennél is rosszabbak a kilátásai. A most háromesztendős fiú hatéves korára kerekesszékbe, tizenkét évesen pedig állandó gépi lélegeztetésre kényszerülne beavatkozás nélkül, ami csak az Egyesült Államokban elérhető és 1,3 milliárd forintba kerül. Bár magas az összeg, a séf szerint nem elérhetetlen.

Volt már néhány jó példa arra, hogyha mi magyarok összefogunk, akkor függetlenül attól, hogy viszonylag kis ország a miénk, óriási dolgokat tudunk elérni. Hiszek abban, hogy Ádin kezelése lehet a következő közös csodánk. Nem töltöttünk olyan sok időt együtt, de ebből is átjött, mennyire életvidám, kedves és önzetlen személyiség már most is Ádin. Megérdemli, hogy közösen legyünk kedvesek és önzetlenek őérte

 – mondta Rácz Jenő. 

Rácz Jenő Egy Lépéssel Több Alapítvány
Rácz Jenő és az Egy Lépéssel Több Alapítvány mindenkit jótékonykodásra buzdít 
Fotó: Egy Lépéssel Több Alapítvány

A hároméves kisfiú génkezeléséért a Hajós István által alapított Egy Lépéssel Több Alapítvány mellett már olyan szervezetek és közösségek fogtak össze, mint a Debreceni VSC és a Ferencvárosi TC labdarúgócsapata, a Magyar Vívószövetség, vagy a Tankcsapda zenekar, de számos szervezet és közszereplő is csatlakozott, akik azon dolgoznak, hogy ők is felhívják a figyelmet ezen ügyre. A szülei által létrehozott „Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány” az adin.hu weboldalon, valamint a 10403428-50527076-84681003 számlaszámon keresztül várja a felajánlásokat.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás