Idősek otthonába költözött Kern András, ezért döntött így

Komoly döntést hozott a 76 éves színészóriás, Kern András elárulta, mi van a háttérben.



Megosztás
Szerző: Doris
Létrehozva: 2024.06.17.
Módosítva: 2024.06.17.
Kern András Tények Plusz idősek otthona színész

Kern András 76 évesen idősek otthonába költözött! No nem kell megijedni, a 76 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész az elmúlásra készülő színésztársaival egy film kedvéért 6 hetet töltött egy színészotthonban. A lelassult hétköznapokat azonban egy kegyetlen gyilkosság zavarja meg. Mindez persze csak a filmvásznon történt meg. Kern András a legújabb filmjében olyan színészlegendákkal dolgozott együtt, mint Koltai Róbert, Bodrogi Gyula vagy éppen Jordán Tamás.

Kern András
Kern András idősek otthonába költözött Fotó:  TV2

„Látszólag egy olyan társaság volt együtt, akikkel amint volt egy perc időnk, akkor rögtön régi történeteket kezdtünk el mesélni, mint ahogy a mi korosztályunk hajlamos erre, és azok nagyon szórakoztatóak voltak. Ez a szórakozás eltartott másfél hónapig, ameddig forgattuk ezt a filmet”nyilatkozta a Tények Pluszban Kern András.

Kern András nem gondol a halálra

A színészóriás a 76. születésnapját ünnepelte idén februárban, ennek kapcsán az otthonában látogatta meg a Tények Plusz stábja. Az élő legenda meglepő őszinteséggel mesélt a szüleiről, a múltról és természetesen a terveiről is: az élni akarásról, hiszen ő, az új filmben szereplő karakterével ellentétben egyáltalán nem foglalkozik az elmúlás gondolatával, az energiája nem ismer határokat. 

A 76 éves Kern András minden este a színpadon áll, és nagyon sokan remélik, hogy ez még hosszú évekig így marad.

„Apám azt mondta, hogy olvassam el a Pál utcai fiúkat, mert az egy jó könyv. Én is úgy találtam. Utána pedig azt mondta, hogy olvassam föl hangosan. Hát mondtam minek? Azt mondta, hogy hát csak, hogy tudok én olvasni. És akkor elolvastam valamelyik részét, nem az egészet. Egy részét, és akkor úgy rendezni elkezdett engem, hogy én hogyan is mondjam azt” – mesélte Kern András arról, hogy ismerkedett meg a színész szakmával. 

Kern Andrást olyan megtiszteltetés érte, hogy maga Woody Allen egy videóüzenetben köszöntötte fel, amiért évtizedek óta a magyar szinkronhangja. 

„Köszönöm, hogy ilyen szép hosszú ideig úgy fenntartották az érdeklődést én irántam, aminek következtében én működhetek. Mert ha senkit nem érdekelnék, akkor biztos nem játszanék ennyiféle szerepet. Nem lett volna ennyi film meg színdarab, még énekes is volt, meg zenék, meg lemezek, meg sok-sok minden. Amiből biztosan egy csomó minden nem érdekelt egy csomó embert, de egy csomó minden meg érdekelt egy csomó embert. S ez így mind valahogy összerakódik és kirázódik belőle valami, ami megmarad, akkor az nagy boldogság lesz majd nekem ott alulról szagolgatva az ibolyát. Érdeklődöm majd, mi is van itt a földön” – mondta februárban a kamerák előtt Kern András. 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás