Csalók áldozata lett Jakupcsek Gabriella, elárulta, milyen jelekre kell különösen odafigyelni

Az újságíró tudatos az interneten, de megtörtént a baj. Jakupcsek Gabriella mindenkit óvatosságra int.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.17.
Módosítva: 2024.06.17.
Jakupcsek Gabriella internetes csalás jelek figyelmeztetés

Internetes csalók áldozata lett Jakupcsek Gabriella, mint Instagram- posztjában írta, álhirdetéssel szedték rá. Azt is elmesélte, mi történt, és még jó tanácsokkal is szolgált.

Jakupcsek Gabriella
Jakupcsek Gabriella tudatos az interneten, de előfordul, hogy hibázik Fotó: Szabolcs László

Ahogyan a műsorvezető kifejti, ő nemcsak tudatosan kezeli az internetet, de követőit is mindig erre inti. Írásában külön kiemeli, hogy ennek ellenére sétált bele a csapdába.

Mint kiderült, cipőt szeretett volna vásárolni, de terméket nem, csak hitegető e-maileket kapott.

A lábbeli, amit vásárolni akart, egyébként egy jól ismert sportcipő-márkához tartozik, és Magyarországról is számtalan webshopból rendelhető, így mentségére szóljon, hogy volt elég kattintási lehetőség, amelyek közt megbújhatott az áloldal. Ugyanakkor árnyalják a képet a tanácsok, amelyeket követőinek ad, hogy elkerülhessék a hasonló helyzeteket:

„Gyanús jelek, amikre figyeljetek:

  • social mediában megjelenő hirdetések, feltűnően olcsó árakkal, nagy akciókkal,
  • fura URL – keressetek rá az adott márka nevére a Google-ben, ki fogja dobni az eredeti oldalt/webshopot, ha nem egyezik a hirdetett URL-lel, érdemes gyanakodni.”

Jakupcsek Gabriella pluszeszköze

Az átlag vásárlóhoz képest a műsorvezetőnek akad még egy eszköze, ami nem jogorvoslati, de hatásos: a nyilvánosság. Miután kilátásba helyezte, hogy megszellőzteti a csalást a saját internetes felületén, a webshop egyszerűen megszűnt (amely a www.hoffwebs.com címen volt elérhető, teljesen hiteltelen, és szándékosan nem tettük kattinthatóvá).

Azzal zárja a sorait, hogy ne legyenek illúzióink, hamarosan más név alatt bizonyára visszatér majd az online térbe az „eladó.

Illetve hozzáteszi, hogy az általa képviselt márkákat mindig ki is próbálja, így azok megbízhatóak, és amit az ő felületein látnak az emberek, attól nem kell félniük.

Ezúton kérjük olvasóinkat, fogadják meg Jakupcsek Gabriella tanácsait (is), és mindig körültekintően tájékozódjanak az internetes vásárlások előtt!

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás