Elképesztő összefogás: gyűlik a pénz Tompos Kátya kezelésére

Lapunk információi szerint alig három hét alatt annyi adomány érkezett a nagybeteg színésznő kezelésére, hogy abból már jó eséllyel ki lehet fizetni a számlákat. Ez a pénz azonban csak az elvárható minimumra futja, május 25-ig még várja a Fábián Juli Emlékalapítvány a felajánlásokat Tompos Kátya megsegítésére.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2024.05.22.
Módosítva: 2024.05.22.
Tompos Kátya rák betegség gyűjtés

Május elején tájékoztatták a nagy nyilvánosságot arról, hogy a kivételes tehetségű színésznő, Tompos Kátya súlyos beteg. A mindössze 41 éves művész a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon sajnos nem elérhető. A színésznő barátai és családja ezért gyűjtésbe kezdtek. A felhívásukra az egész ország megmozdult. 

Tompos Kátya
Tompos Kátya súlyos betegségben szenved, a kezelésére nagyon sok pénzre van szükség 
Fotó: Imre György

Mindenük ráment Tompos Kátya kezelésére

A Jászai Mari-díjas színésznő már évek óta küzd a betegséggel, eddig azonban nem szerette volna, ha bárki tud róla. Nem akarta az életének ezt a nehéz szakaszát megosztani másokkal. A kezelések azonban – amelyeknek sajnos nem lett olyan eredménye, mint amire számítottak –, minden pénzüket elvitték. Hiába a családi összefogás, a barátok segítsége, egy idő után mindenük ráment. 

Tompos Kátya -11-BS
Tompos Kátya gyógyulásáért a családja és a barátok fogtak össze, de sajnos ez is kevésnek bizonyult 
Fotó: Canon.hu

Mindenki segíteni akar

A gyűjtés koordinálását a Fábián Juli Emlékalapítvány vállalta magára, az akciójuk pedig példátlanul sikeresnek bizonyul. Lapunk információi szerint ugyanis három hét alatt összejött annyi pénz, ami elég arra a terápiára, amellyel jelenleg kezelik az orvosok az énekesnőt. Arra viszont nem, hogy további kezeléseket kapjon, ezért nagyon fontos, hogy ne lohadjon az emberek adakozási kedve, segítőszándéka. A gyűjtést az alapítvány május 25-ig hirdette meg, ezen a napon tartanak egy jótékonysági gálát a Szegedi Nemzeti Színházban. 

Tompos Kátya -01-BS
Tompos Kátya betegsége ellenére jól van, küzd és az egész ország összefogott a gyógyulásáért
Fotó: Mediaworks-archívum

Megkerestük az ügyben Szepesi Mátyást, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumának elnökét, hogy arról kérdezzük, mennyi pénz folyt be eddig, de a zenész azt mondta, mivel nincs felhatalmazva, ezért nem nyilatkozhat a témában. 

Ha segíteni szeretne Tompos Kátyának, itt megteheti: 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: FÁBIÁN JULI EMLÉKALAPÍTVÁNY
KEDVEZMÉNYEZETT SZÁMLASZÁMA: 16200151-18543755-00000000
A megjegyzés vagy közlemény rovatba Tompos Kátya neve kerüljön.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás