"Már nem vagy egyedül a kör közepén…" - így még biztos nem láttad Pataky Attilát színpadon

Idén 50 éves a legendás EDDA Művek, amely folyamatosan, kifogyhatatlan energiával koncertezik országszerte. Dalaikat az egész Kárpát-medencében velük énekli a közönség. Az EDDA 50 turnéhoz kapcsolódva július 1-én lesz a premier előadása A Kör című musicalnek, a festői Szigligeti Várudvarban. A főbb szerepekben Nagy Szilárd, Réthy Zsazsa, Sári Évi, Singh Viki, Arany Timi, Ragány Misa, Kovács Áron, valamint Pataky Attila fia, a Pataky Művek frontembere, Pataky Gergő látható.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.27.
Pataky Attila edda rocktörténeti pillanat zenekar

A zenekar rajongói egy rocktörténeti pillanatnak lehetnek részesei, ha jegyet váltanak a július 1-én vagy az augusztus 5-én színpadra állított Kör című musicalre. 

Fotó: ANZSUFILM

Az ország legjobb rock hangjai, elképesztő látvány, óriás LED falak, lenyűgöző táncosok, pirotechnikai elemek és számos meglepetés, de elsősorban az EDDA sodró zenéje és szövegvilága várja a nézőket – ígéri a produkció.

Már nem vagy egyedül a kör közepén… Újra elindul A Kör című musical

– mondta Oravecz János szövegkönyvíró a bemutatóval kapcsolatban.

Ez tulajdonképpen A Kör 2.0, hiszen valamelyest átírtam, aktualizáltam a példányt és új a rendezés, újak a szereplők, de természetesen az örökérvényű EDDA slágerek a darabban maradtak. A végleges formáját pedig, a rendezővel együtt dolgozva, a próbák folyamán nyeri el

– tette hozzá.

 

"Évek óta dolgozunk rajta, hogy idén, az 50 éves EDDA Művek tiszteletére bemutassuk musicalt! A történetnek és az EDDA daloknak olyan ereje van, amely óriási hitet ad nekünk abban, hogy sikeres és méltó lesz a bemutató az EDDA hihetetlen életművéhez" – mondta Ragány Misa társproducer, aki az egyik főszerepben is feltűnik majd a színpadon.

"Pataky Attilával és Gömöry Zsolttal már készítettünk egy közös EDDA feldolgozást, az elmúlt évek során kölcsönös bizalom ésbarátság alakult ki köztünk. Megtiszteltetés számunkra, hogy “ötletgazdái” lehetünk ennek a rocktörténeti pillanatnak" – mondta Nagy Szilárd társproducer, aki a musicalben a hős szerelmes főszereplő, Elmó bőrébe bújik majd. A darabban a fiát a való életben saját gyermeke, Noá, a szerelmét pedig a felesége, Réthy Zsazsa alakítja.

"Az elmúlt években számos alkalommal személyesen elmentem Misa és Szilárd előadásaira, koncertjeire. A látottak és hallottak abszolút meggyőztek arról, hogy jó kezekben van a musical, amely fantasztikus, és ezt nem azért mondom, mert van némi közöm hozzá…" –árulta el Pataky Attila. "Kértem, hogy a szereposztást, a hangokat egyeztessük, de amikor megláttam a tervezetet, egyből éreztem, hogy megvan az összhang közöttünk" – tette hozzá az EDDA Művek énekes frontembere, szerzője.

Fotó: Wernke-Adam

Az előadás nyáron kizárólag Szigligeten lesz látható.

Ősszel elvisszük Kaposvárra is

– jelentette ki Fülöp Péter társproducer, a Csiky Gergely Színház ügyvezető igazgatója. 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás