Végvári Ádámék kint rekedtek Németországban





A Neoton sztárja is elismeri, hogy a zenekarok nem tudnának létezni a technikusaik nélkül, akik miatt volt, hogy vicces szituációba keveredtek. Végvári Ádám a Roadlegendák című könyv bemutatóján mesélt erről a Rockmúzeumban.



Megosztás
Szerző: D.G.
Létrehozva: 2024.04.13.
Végvári Ádám Legendák könyvbemutató

A most megjelent Roadlegendák, legendás roadok című könyv a beatnemzedék előtt tiszteleg, visszarepít minket az időben, és megismertet az Illés, a Metro, az Omega, a Piramis és számos más népszerű zenekar kulisszatitkaival. Ezek a roadok, akik a zenekarok sikerében nélkülözhetetlen háttéremberek voltak, most először mesélnek az elmúlt 60 év történeteiről. A könyvbemutatón a technikusoknak végtelenül hálás Végvári Ádám, Gidófalvy Attila és Molnár György Elefánt is megjelent. 

Végvári Ádám
Legendás rocksztárok és legendás roadok találkoztak a Rockmúzeumban. (Fotó: Szabolcs László)

Kis híján elmaradt Végvári Adámék koncertje 

A roadok élete nemcsak a koncerteken való munkáról szól, hanem olyan különleges pillanatokról is, mint amikor Benkő Lacinak egy román koncertszervezőnek kellett Levi's farmert vennie, ami miatt lekésték a kompot, és tíz órán át vártak a zenekari kisbuszban. Vagy amit Csabai Tibor Tibusz mesélt, hogy az Omega egy nyugati turnéjára utazva, késve indultak a többiek után, és Drezda környékén balesetet szenvedtek, amelynek következtében gépfegyveres szovjet katonák vették őket körül. A Roadlegendák, legendás roadok kötetet Bálint Csaba, a Rockmúzeum alapítója írta, aki 11 roadot, a Könnyűzenei Technikusok Egyesületének tagjait kérte meg, meséljenek arról, mi zajlik a koncertek kulisszái mögött.

Huszka József, a Könnyűzenei Technikusok Egyesületének elnöke is végtelenül boldog, hogy megszületett a könyv. Szerinte is minél több embernek tudnia kellene arról, mi is a roadok szerepe.

A magyar roadok tényleg legendásak, szeretnénk ha ennek a generáció nem merülne feledésbekezdett bele egy Joe-ként elhíresült road, majd folytatta: A roadok és a zenekarok függnek egymástól és ha egy koncert sikeres, az nekünk is nagy boldogság. Persze van, akivel könnyebb, van akivel nehezebb volt együtt dolgozni, de a lényeg mindig a közönség kiszolgálása volt. 

Ez a könyv közelebb hozza az olvasóhoz a rockkoncertek kevéssé ismert világát, az utazásokat, az öltözőket, és a mai fiataloknak is megmutatja egy szakma hagyományait.

Annak idején minden akadályt megoldottunk, mert a show-nak mennie kellett. Ez a kiadvány egy sorozat első darabja, szeretnénk folytatni, bemutatni másokat is.

A Roadlegendák, legendás roadok könyvbemutatóra a Rockmúzeumban került sor. (Fotó: Szabolcs László)

A könyvbemutatón Végvári Ádámot is megkértük, mondjon néhány emlékezetes road kalandot.

Volt olyan, hogy Lübeckbe mentünk még az Universal együttesemmel a szintén legendás roaddal, Pékkel. Ő üzletember is volt, így indulás előtt beszerzett vagy 20 üveg szovjet pezsgőt, hogy majd kint eladja.

De a csehszlovák határőrök odakint észrevették az üvegeket és nem engedték át, el akarták kobozni. Úgyhogy inkább leállítottuk a közelben a kocsit, és megittunk annyi pezsgőt, amennyit bírtunk, ott is aludtunk, így épp, hogy odaértünk a koncertre.

A Cserkóval pedig úgy jártunk, hogy külön mentünk, mi vonattal vittük az összes felszerelést, ládákat, hangfalakat, hogy ő majd kint vár bennünket a busszal. Mi amikor odaértünk, lepakoltunk, de ő nem volt ott. Felváltva vigyáztunk a cuccokra, ő másnap ért oda végül.

Mint kiderült később már itthon, ő egy buliban csajozott – nevetett a Neoton sztárja.





 





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás