A színésznő odafigyel a teste jelzéseire. Ripli Zsuzsi úgy gondolja, hogy az álomalakhoz a táplálkozására kell leginkább ügyelnie.
Ripli Zsuzsi pár napja ünnepelte a 43. születésnapját. Fiatalságának titka, hogy régóta tudatosan éli az életét.
Sokszor kérdezik, mi a titkom. Számomra az étel, amit megeszem.
„Ugyanis azt tapasztaltam, hogy a mozgás 20-30 százalékban, de az étkezés 70-80 százalékban járul hozzá az alakom megtartásához. Ahhoz azonban, hogy megtudjam, mi a legjobb nekem, ismernem kell a testem reakcióit, megtapasztalni, mi az, ami jó, ami használ, és mi az, ami nem.”
Sok mindent kipróbáltam életemben, voltam húsevő, vegán, nyers vegán, de már mindenevő vagyok
— kezdete Zsuzsi.
A mi kis falunk és a Farm VIP sztárja szokott húst fogyasztani, de keveset, és azt is salátával. Ám ha zöldségekről van szó, határ a csillagos ég.
„A testemnek nem vált be, hogy sok zsírt és szénhidrátot fogyasszak, mert raktárokat képeznek a testemen.
Számomra legjobban az vált be, hogy a proteint zöldséggel kombinálom, leginkább a magas fehérjetartalmú zöldségeket szeretem.
„Egyik kedvenc receptem például a vörös lencse sárgarépával. Veszek sárgarépát a zöldjével együtt. A sárgarépa zöldje igenis ehető, nagyon finom és sokféleképpen fel lehet használni. Mindig van itthon vörös lencsém, beáztatom, megfőzöm. A sárgarépát felkarikázom, összefőzöm a lencsével, és a végén beledarabolom az apróra vágott sárgarépa zöldjét, nagyon finom ízt ad neki. Általában próbálok mindent felhasználni, nem szeretek kidobálni semmit” – osztott meg velünk módszerét Zsuzsi.
Zsuzsi gyerekkorától kezdve szeret sütni-főzni, hiszen édesanyja cukrász, keresztanyukája szakács. Sok különlegességet ismer, ám nagyon szereti az egyszerű ételeket.
Világéletemben volt kertünk, voltak állataink.
„Süteményt sütöttünk, lekvárt főztünk, számomra mindez természetes. Ma már azért figyelek arra is, hogy főzés közben minél kevesebb hőkezelés érje az ételeket.”
Nagy világjáró vagyok, kedvelem az idegen ízeket, az ázsiai konyhát pedig kifejezetten imádom, legyen szó kínai, japán, indiai, vagy thai konyháról, mindegyiket nagyon szeretem.
„Gyakran merítek ihletet belőlük, rengeteg egytálételt készítek. Ügyelek az igényes tálalásra is, szeretem, ha az étel tápláló, és a tányértól jól lakik a lelkünk, a szemünk is, nemcsak a gyomrunk” – részletezte a színésznő.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre