„Ez rámegy a kártyázásomra is” – pókermegvonással készül a nagykoncertre Korda György és Balázs Klári





Korda György és Balázs Klári talán az ország egyik legismertebb házaspárja. Az énekes idén töltötte be a 85. életévét, aminek tiszteletére egy nagyszabású koncertre készülnek a Papp László Budapest Sportarénában májusban, Korda 85 címmel. Egy ekkora esemény különleges felkészülést is igényel, erről mesélt most a Metropolnak a házaspár.



Megosztás
Szerző: Niki
Létrehozva: 2024.04.12.
Módosítva: 2024.04.12.
Korda György Balázs Klári Korda 85 felkészülés nagykoncert

Korda Györgyöt talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen Balázs Klárival több mint 40 éve állnak már színpadon, ennek köszönhetően minden generációban vannak rajongóik. Így nem is csoda, hogy az arénában szervezett májusi koncertjükre már több min 12 ezer jegy elfogyott, ezért az énekesházaspár érthetően nagyon izgatott és teljes gőzzel erre készül. Azt is elárulták, hogy hogyan.

Korda György és Balázs Klári
Korda György és Balázs Klári teljes gőzzel készülnek a nagykoncertre  (Fotó: Szabolcs László/Bors)

A Korda 85-koncert a páros egyik korábbi előadásához sem lesz hasonlítható:

Minden dal, ami ott elhangzik, új köntösben, frissen hangszerelve fog megszólalni a Magyar Rádió szimfonikus zenekara részvételének köszönhetően. Sőt, egy lemezt is fel fogunk énekelni az ott elhangzó dalokból. Ez egy bakelitlemez lesz, tehát ez a koncert mindenképpen megmarad az utókornak.

Ezenkívül a legnagyobb kihívás a dalokhoz a látványvilág megalkotása volt. 16 tagú tánckar áll majd velünk a színpadon, lenyűgöző lesz a vizuál” – tette hozzá Korda György.

Korda György és Balázs Klári komolyan veszi a felkészülést

Arról is meséltek, hogy hogyan tudnak felkészülni erre az egyedülálló eseményre:

Egyrészt sokat pihenünk, fellépéseket is alig vállaltunk a koncert előtt, hogy biztos ne strapáljuk le magunkat. Most voltunk egy hétig Spanyolországban is pihenni, igazi feltöltődés volt. Egy olyan helyen voltunk, ahol a levegő nagyon tiszta, isteni a mikroklíma, direkt emiatt választottuk ki. Sokan Spanyolország tüdejének is nevezik, az ország sókészletének a 60%-át itt állítják elő és ez egy énekes torkának, tüdejének nagyon jót tesz.

Most pedig, hogy hazajöttünk, kezdődnek a próbák, illetve műsorokban is fogunk szerepelni ezzel kapcsolatban. Nagyon izgalmas. Én ugyan a tánckarral nem fogok táncolni, de Klárikának lesznek olyan dalai, ahol igazi komoly koreográfia van. Én ezt csak tátott szájjal bámulni merem” – tette hozzá nevetve Gyuri bácsi.

Az énekes házaspár eddigi legnagyobb koncertje lesz az arénában (Fotó: Végh István)

A házaspár nagyon figyel az életmódjára

Az egészséges életmódra is nagyon figyel a művész házaspár, hiszen ez is sokat hozzátesz, ahhoz, hogy még mindig jól bírják a zenészéletet:

Rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszünk, nagyon sok halat, kevés húst és kevés szénhidrátot fogyasztunk. Mert ebben a korban már ahhoz, hogy az ember úgy tudjon teljesíteni a színpadon, nagyon komoly erőfeszítések kellenek.”

És sajnos ez még rámegy a kártyázásomra is, mert azelőtt egy héten kétszer-háromszor kártyáztam, és most maximum egyszer van időm

– viccelődött az énekes.

De tényleg, mozgással és mindennel meg kell próbálnom azt, hogy jó formában legyek. Hiszen egy énekes, ha férfi, még ha idős is, szeretne tetszeni, én egy színpadi ember vagyok és ez egy hatalmas esemény lesz

– tette még hozzá komolyan.

Egyébként csokoládébarnára van sülve, ki van simulva, ifjúkorában úgy nézett ki, mint egy görög szobor, most meg mint egy antik görög szobor, de nem kell mentegetőznie a kora miatt.

„Úgyhogy én aláírnám most ezt a 85 évet” – egészítette ki férje szavait Klárika nevetve.

Korda Gyorgy es Balazs Klari_Repter_DT_7
Gyuri bácsit és Klárikát a rajongók szeretete élteti (Fotó: Dombóvári Tamás)

A rajongók szeretete rengeteg erőt ad nekik

De, ami igazán élteti a Korda házaspárt, azok a rajongóik, hiszen nélkülük ez a koncert sem jöhetne létre:

És persze a közönségtől is annyi szeretetet kapok, hogy amíg csak élek, ezt próbálom majd visszaadni. Hihetetlen, hogy egy hónappal előtte a jegyek 95%-a már elfogyott. És erre nagyon büszkék vagyunk, mert ezek mind a mi rajongóink, és nekik próbáljuk ezt mind visszaadni. Soha ilyen jól még nem esett adni. Azt hittem, hogy csak kapni jó, de nem, adni legalább olyan jó.

És hogy mit lehet még elérni? Nos, azt Korda György sem tudja biztosan, de egy biztos, hogy amíg lehet, ők énekelnek:

Én azt hittem, hogy a Reptér után már nem lehet még egyszer ilyen sikert csinálni, azután csináltunk DJ Pixával egy dalt, amiről szinte azt se tudtuk, mit csinálunk, mert nem a mi zenei világunk, és annak is olyan sikere lett. És ezután azt mondom, hogy amíg a tűz ott lobog bennünk, hogy valamit adjunk a közönségnek, addig érdemes, és addig csináljuk. De ha már csak abban fürdőzünk, hogy milyen jó volt régen, akkor az már nem olyan, akkor már vissza kell vonulni.

Persze a visszavonulás egyelőre még nincs tervben, hiszen máris érkezett egy felkérés egy hasonlóan nagyszabású eseményre az arénás koncert után, sőt a páros egész nyárra szinte be van táblázva.





 





Ezeket olvastad már?
Kitálalt szakításáról Trokán Nóra

Kitálalt szakításáról Trokán Nóra

Közölték vele, hogy öt éve van hátra: elhunyt a fiatal TikTok-sztár - Videó

Közölték vele, hogy öt éve van hátra: elhunyt a fiatal TikTok-sztár - Videó

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás