Zokognak a rajongók: elhunyt a népszerű zenekar gitárosa – Videó

A lesújtó hírt az együttes egykori tagja közölte. A zenész 64 éves volt.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.11.27.
Módosítva: 2023.11.27.
tragédia gyász halál fájdalmas veszteség

Újabb szörnyű tragédia rázta meg a zenészvilágot: 64 éves korában elhunyt a Killing Joke együttes gitárosa, Geordie Walker. Halálát a banda egykori tagja, Martin Adkins jelentette be.

gyertya, gyász,
64 éves korában elhunyt a Killing Joke gitárosa, Geordie Walker – Fotó: Shutterstock

Geordie elment

– írta az X-en (korábbi Twitter) a zenész.

Később a Killing Joke egy közleményt adott ki, amiben megerősítették, hogy Geordie Walker elhunyt, sztrókot kapott. Az együttes gitárosa családja körében Prágában halt meg, ahol már hosszú ideje élt.

„Rendkívüli szomorúsággal erősítjük meg a hírt, miszerint 2023. november 26-án reggel 6:30-kor Prágában a Killing Joke legendás gitárosa, Kevin »Geordie« Walker agyvérzést kapott, és családja körében elhunyt. Teljesen összetörtünk. Nyugodj békében, testvér! – olvasható a Facebookon közzétett bejegyzésben.

Geordie Walker 1979-ben csatlakozott a korszakalkotó bandához, amelynek 1996-ig volt a tagja. 2002-ben viszont újra visszatért a zenekarhoz. A Killing Joke munkásságából olyan zenekarok merítettek ihletet, mint a Metallica, a Nine Inch, a Nirvana, a bandák szintén részvétüket fejezték ki a zenész halála miatt – emlékeztet cikkében a Metro.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás