Mága Zoltán hegedült az Orbán Viktorról szóló könyv bemutatóján New Yorkban





A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész folyamatosan kapja a tengerentúli felkéréseket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.20.
Módosítva: 2023.11.20.
mága zoltán Orbán Viktor előadás

A világ legrangosabb koncerttermeiben lépett már színpadra, mint például a New York-i Carnegie Hall, a Lincoln Center, a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hall, az Oscar-díj-átadásoknak is otthont adó hollywoodi Dolby Theatre vagy Washingtonban a Strathmore Music Center. November 15-én a miniszterelnökről szóló könyv bemutatóján zenélt az ismert hegedűművész. A telt házas eseményen az amerikai közösségnek alkalma nyílt megismerni Magyarország egyedülálló történelmét és kulturális értékeit is.

 

Az 1956-os megemlékezésekhez kapcsolódó amerikai turnét követően Mága Zoltán néhány napra visszatért Magyarországra koncertezni. Ezt követő New York-i útja a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Liszt Intézet és a Young Republican Club of New York által szervezett, exkluzív könyvbemutatóval egybekötött magyar estre vezetett. A november 15-i magyar esten mutatták be az Orbán Viktor miniszterelnökről szóló kötetet, Hidvégi Áron Arnold Viktor Orbán Is Winning... – Not Just Every Four Years, But Every Day angol nyelvű írását.

– Mindig öröm a számomra, ha távoli országokban élő magyar honfitársaimmal találkozhatok és játszhatok nekik. Különösen felemelő érzés volt, hogy az Orbán Viktorról szóló könyv bemutatóján az amerikai és a magyar közönségnek interpretálhattam a magyar zenei kultúrát. Hála istennek ismét elmondhatom, hogy jó érzés volt New Yorkban magyarnak lenni!” – nyilatkozta az esemény kapcsán Mága Zoltán.

Az exkluzív könyvbemutatón felszólalt Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, Takács Szabolcs, Magyarország washingtoni nagykövete, Kavecsánszki Ádám, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, továbbá Nathan Berger, a New York-i Young Republican Club alelnöke, amelyet követően Mága Zoltán kápráztatta el a közönséget fantasztikus hegedűjátékával.

– Rengeteget utazom a koncertjeim miatt, így néha kimerítő a nagyobb felkészülést, tervezést igénylő fellépésekre készülni. A hét elején még Magyarországon léptem fel, szerdán érkeztem New Yorkba a magyar est és a könyvbemutató miatt, miközben nagy erőkkel szervezzük az immár tizenhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Újévi Koncertet, ahol nagy meglepetésekkel készülünk. A közönség inspirál: támogatásuk és szeretetük mindig feltölt, úgy gondolom, máshogy ezt nem is lehetne véghezvinni – árulta el Mága Zoltán.





 





Ezeket olvastad már?
Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás