Ezt ki kell próbálnod! Bódi Margó elárulta a legjobb lecsó receptjét





Bódi Margó imád főzni, a Metropol olvasóinak pedig lerántotta a leplet a kedvenc receptjéről is.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.08.
bódi margó recept bódi guszti lecsó

Bódi Margó több mint 10 év kihagyás után, most újra autentikus roma receptekkel tér vissza a TV Paprika képernyőjére! Ám a műsorban nem csak a konyha körül forog minden, bepillantást nyerhetünk a Bódi család hétköznapjaiba, és virtuálisan helyet foglalhatunk a roskadásig megterített asztaluknál, ahol a család tagjai mellett ismert vendégek is feltűnnek, mint például Emilio vagy Papp Gergely.

Fotó: Markovics Gábor
Bódi Margó elárulja a legjobb lecsó receptjét

A legjobb lecsó recept

„Nálunk nagy a család, az ünnepeken sokan gyűlünk össze. Ági a sógornőm 1977 óta Angliában élnek, de még mindig tartjuk azt a jó szokásunkat - ha itthon vannak nyaranta -, hogy egymást segítve hagyományos roma ételeket sütünk főzünk a családnak. Azt vallom, a családnál nincs fontosabb az életben” -  többek között ezzel az idézettel indul a Bódi Margó ízvilága című sorozat új évada, melyben 10 részen keresztül a legfinomabb roma ételek készülnek. Például lármás tyúkpörkölt tányérról szaggatott petrezselymes nokedlivel és roma salátával, marhahúsos babgulyás csipetkével, luxus bodag, vagy kemencében sült egész bárány. Ám mi most elhoztuk olvasóinknak az egyik legjobb receptet Margótól, ami nem más, mint a darálthúsos lecsó.

Íme!

Először is megsütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát. Ha nagyon húsos a szalonna, akkor tegyünk alá még egy kis zsíradékot. Ha megpirul a hagymánk, hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot, majd felöntjük egy kis paradicsomlével is, hogy legyen neki szaftos alapja. Összerottyantjuk, belerakjuk a paprikát, jó csípőset is, majd a végén darált hússal sűrítjük. Mi imádjuk ezt a receptet, és egyébként be kell vallanom, hogy a Guszti is nagyon jól meg tudja csinálni, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom!

 - fogalmazott Margó, mi pedig egyetértünk minden szavával, ugyanis a műsor sajtótájékoztatóján megkóstolhattuk a népszerű énekesnő főztjét.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás