Közös sírhelyet váltott elhunyt lányával Várkonyi András





Várkonyi András két éven belül veszítette el lányát, testvérét és édesapját. Gyakran látogat ki a temetőbe gyermekéhez, oda, ahova reményei szerint csak a távoli jövőben, de feleségével is örök nyugalomra lelnek.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.05.13.
Várkonyi András nyughely sírhely várkonyi andrea

Május 8-án múlt öt éve, hogy hosszú betegség után elhunyt Várkonyi András lánya, a szintén színésznő Várkonyi Andrea. A színművész később az öccsét, majd 2020. szeptember 8-án édesapját is elveszítette. A nehéz időszakot igyekezett munkával átvészelni, de a fájdalom nem enyhül. Mérhetetlen űr maradt szerettei után, csak a sok szép közös emlék nyújt számára vigaszt.

Várkonyi András lányával
Andrea 39 évesen, súlyos betegség következtében 2018-ban hunyt el

„Járunk ki a sírjához hetente-kéthetente. Most volt szegénykémnek a névnapja, vittünk neki virágot. Amíg élek, már csak a temetőben tudok találkozni a lányommal. Valószínűleg mi is oda fogunk temetkezni, ahová Andikámat helyeztük örök nyugalomra” – mondta a Star magazinnak a Barátok közt népszerű színésze

Úgy váltottuk meg azt a sírt, hogy ott leszünk majd együtt. Reméljük, hogy ez csak a távoli jövő, de a sorsa alól senkinek nincs fölmentése. Rengeteget kivesz az emberből, amikor a gyerekét kell temetnie.

Két éven belül elveszítettem az édesapámat, az öcsémet és a kislányomat. Nem akármilyen időszak volt ez az életemben. Bár többször felajánlották, hogy menjek el szabadságra, én ennek ellenére a munkába temetkeztem. Azzal próbáltam betömni a lelkemben tátongó űrt. Nem szabadultam meg a tehertől, de könnyebb volt túlélni azt az időszakot” – mondta Várkonyi.

Várkonyi András feleségével
Felesége szeretné, hogy férje vonuljon végre nyugdíjba Fotó: Fejér Bálint

A színész gondolatait gyászáról csak a munka tereli el, többek között ezért sem tervez visszavonulni.

„A feleségem már kérlel, hogy menjek nyugdíjba. De én nem érzem ezt tehernek, sem soknak, már rég nem csinálok olyat, mint régen: öt, de akár nyolc előadással is turnéztunk akkoriban. Az már nagyon fárasztana. Az ember egy szinkronfőszerepet követően – ami száz-százhúsz tekercses – kijön a stúdióból, és mintha kicsavarták volna. Ez fizikailag és szellemileg is próbára teszi az embert – fűzte hozzá.





 





Ezeket olvastad már?
Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás