Ez nem én vagyok! – Szinetár Dóra újra áldozat lett





Az internetes csalók már nemcsak a pénzünket tulajdonítják el, hanem a személyiségünket is. Egy Instagram-bejegyzésben figyelmezteti követőit Szinetár Dóra.



Megosztás
Szerző: SZK
Létrehozva: 2023.03.19.
Módosítva: 2023.03.19.
Szinetár Dóra kamuprofil internetes csalás csalás figyelmeztetés

Valaki az ő nevében kommunikál. Az üzenetekben azt írják a csalók, hogy létrehoznak egy privát követői csoportot a személyesebb, szorosabb kapcsolat és gyakoribb visszajelzés reményében. 

Fotó: TV2

A színész-énekesnő a figyelmeztetés mellett felszólítja a követőit, hogy jelentsék a csalókat.

Aki a mellékelt profilról ilyen üzenetet kap »tőlem«, az nem tőlem kapja! (Bár írhattam volna én is egy ilyen romantikus/másnapos pillanatomban.) Szóval ne kövessétek, viszont ha megkérhetlek, jelentsétek az IG-nak, hogy visszaél a nevemmel! Köszönöm!

– olvasható Szinetár Dóra bejegyzésében.


Már nem csak a világhálón, banki szektorban vannak átverések, hanem az ismertebb celebek is áldozattá válnak az internetes csalásoknak. A Netflix hamis sms módszer után, és a »túl jól hangzik, hogy igaz legyen« leértékelt, kiárusított termékek, vagy a hivatalos szervek, mint az MNB nevében telefonálók mellett a furcsa üzenetek, linkek után már konkrét fióklopások is előfordulnak.

Mások is áldozatokká váltak mostanában a közösségi médiában garázdálkodó szélhámosoknak. Egyre több celeb jelentkezik hasonló nyilatkozatokkal. A csalások arról szólnak, hogy feltörték, korlátozták vagy a nevükben osztottak meg képeket és egyéb tartalmakat. Hasonló eset történt legutóbb Király Viktorral is. Követőit arra biztatták a csalók, hogy egy hamis profillal beszélgessenek, mondván, hogy az énekes oldalát nem ő, hanem a marketingcsapata irányítja, így hamarabb tud válaszolni a direkt üzenetekre. A Sztárban Sztár kiesett versenyzője, Judy oldalán terroristatartalmat posztoltak, ezért az énekesnő a rendőrséghez fordult. Hajdú Péter eltulajdonított oldaláért komoly pénzösszeget követeltek a svindlerek.

De az sem az első alkalom, hogy Szinetár Dórát kiszemelték. Pár éve a NAV nevében próbálták átverni őt, valamint a pandémia alatt pénzt akartak kicsalni tőle és másokból. Szerencsére Dóra résen volt, és nem dőlt be nekik, sőt figyelmeztette a követőit is, ahogyan most is.





 





Ezeket olvastad már?
„Nem volt elég, hogy földhöz vágtalak?” – egymásnak estek a Házasság első látásra férjei

„Nem volt elég, hogy földhöz vágtalak?” – egymásnak estek a Házasság első látásra férjei

Szenes Iván 100 éves lenne – lánya, Szenes Andrea: „Egyre jobban hiányzik”

Szenes Iván 100 éves lenne – lánya, Szenes Andrea: „Egyre jobban hiányzik”

Könnyek között távozott Harry herceg

Könnyek között távozott Harry herceg

Most kaptuk a tragikus hírt: koncert közben, a közönség előtt halt meg az énekesnő

Most kaptuk a tragikus hírt: koncert közben, a közönség előtt halt meg az énekesnő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás