„Megzsaroltak, éjjel egyig alkudoztunk, mennyit kér” – Hajdú Péter végül fizetett





A televíziós műsorvezető szerda este ismeretlen bűnözők áldozata lett a világhálón, akik pénzt követeltek tőle, hogy visszakapja az irányítást az ellopott Instagram-oldala felett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.05.
támadás Hajdú Péter zsarolás

Hajdú Péter engedett a zsarolásnak, fizetett. Még kikéri a jogásza véleményét, hogy érdemes-e feljelentést tennie?

Hajdú Péter tegnap este hackerek áldozata lett, akik eltulajdonították a 165 ezer követőtáborral rendelkező Instagram-profilját. Tegnap egy Facebook-élőzés közben mesélte el, hogy egy török számról keresték meg, ahol 250 eurónak (azaz 99 ezer forintnak) megfelelő kriptovalutát követeltek rajta, amit egy barátja segítségével ki is fizetett, de ennek ellenére sokáig nem kapta vissza az oldalt.

Fél háromig leveleztem velük, közben a követőim üzenetekkel bombázták a számot, amin kommunikáltunk. Mondta, hogy állítsam le őket” – kezdte a Borsnak a Frizbi műsorvezetője.

A hackerrel addig viszont levelezett és alkudozott, hogy mekkora összegért adná vissza Instagram-fiókját, amiben nem volt semmilyen titkos beszélgetés, csak a képeknek volt eszmei értéke Hajdú Péter számára.

Megzsaroltak, éjjel egyig alkudoztunk, mennyit kér, mondta, hogy újabb 250 eurót, majd 150 végül 100 eurót követeltek. Természetesen én azt mondtam nem, és végül megkérdezte, mennyit adnék azért, hogy visszakapjam a fiókom. Mondtam nekik, hogy 50 euró, de ők újabb 150-et kértek, amit éjjel egykor szintén átutaltam

 – mesélte fáradt hangon, hiszen hajnal háromkor még csak egy üres oldalt kapott vissza.

Végül a hackerek küldtek egy képernyőfotót, ahol németül volt a szöveg.” Ebből a műsorvezető azt sejti, hogy a török szám és az applikáció csak vásárolt volt.

„Felajánlottam, hogy beszélgessünk németül, mert az angol láthatóan nem ment neki jól” – tette hozzá.

Hajdú Péternek beszélgetésünk idején még nem volt ideje eljutni a jogászához, hogy kikérje a véleményét a továbbiakkal kapcsolatban.

Megkérdezem az ügyvédemet, hogy érdemes-e megtenni a feljelentést. Úgy gondolom, vannak ennél komolyabb dolgai a rendőröknek” – zárta gondolatait a műsorvezető.


 









Ezeket olvastad már?
Tündéri fotó, ilyen nagyra nőtt Berki Mazsi kislánya

Tündéri fotó, ilyen nagyra nőtt Berki Mazsi kislánya

Szívszorító anyák napja: kisfia miatt remeg Kulcsár Edina

Szívszorító anyák napja: kisfia miatt remeg Kulcsár Edina

Összeomlott Tilla, szörnyű veszteség érte: "sajnos elköltöztette őket"

Összeomlott Tilla, szörnyű veszteség érte: "sajnos elköltöztette őket"

Teljesen tűzbe jött Csonka Bandi: sosem ölelte még két ilyen szexistennő

Teljesen tűzbe jött Csonka Bandi: sosem ölelte még két ilyen szexistennő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás