RETRO RÁDIÓ

Oláh Gergő: Akár a gyereked életébe is kerülhet a karriered!





A 34 éves korábbi X-faktor győztes szerint nem összeegyeztethető a siker és a család intézménye, mindig az idő, ami kifog az emberen.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.02.03.
oláh gergő család videó TikTok

A többgyermekes családapa már a negyedik olyan videójával jelentkezett be a TikTokon, amelyben a családról fejti ki a véleményét, a legújabb kisfilmben arról mesél, hogy mit gondol, vajon képes-e egy apa fényes karriert építeni, és családfőként is maximálisan helytállni? 

A Bors szerint a kérdést Oláh Gergő ismét Steve Farrar amerikai szerző Családfő című könyvére alapozva teszi fel, melynek kapcsán készíttette a többi családoknak szóló videós blogját is. Az énekes abban bízik, hogy gondolataival nyitott fülekre talál és a szülők mellett a gyermekeknek is segíthet.

Oláh Gergő Fotó: Cser Dániel

Család vagy karrier?

„Fényes karrier, vagy inkább egy egészséges lelkületű gyermek, akiből egészséges lelkületű felnőtt válik?” – tette fel a nehéz kérdést a 34 éves, nagycsaládos énekes. Vagyis, lehetséges-e, hogy mindenünk megvan, amire vágyunk: a családi szeretetteljes biztonság és a karrier, melyért keményen megdolgozunk? Gergő – és feltehetően a könyv válasza is – egy határozott, kímélten, és mégis valóságosnak tűnő igazság, amely így hangzik:

A válasz: nem! Ugyanis a kiemelkedő teljesítmény ára: az idő, az energia, a figyelem. Ezeket mind-mind a gyerekeidre is összpontosíthatnád... A kiválóságnak nagy ára van! 

 

Akár a gyereked életébe is kerülhet a karriered!”

 

idézi a súlyos szavakat a Bors. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy Gergő saját példáján keresztül szintén egyfajta választ adott a kérdésre, hiszen családfőként és többgyermekes apukaként mégis egyensúlyban tudja tartani családja lelki egészségét úgy, hogy közben karrierjét is szépen építi. Ergo a puszta létezésével cáfol rá a problémafelvetésre, mégis érdemes tovább hallgatni, hiszen igyekszik egyféle konklúzióval szolgálni videója végén.

Aggasztó apahiány

Gergő a videóban hozzátette, hogy úgy hiszi, hogy az olyan családokban, ahol „apu sosincs otthon”, csak később látják a kárát az életben, a szülők és a gyermekek is egyaránt.

 

„A fiad alkoholizmusba vagy drogfüggőségbe süllyedhet! A lányod pedig egy nap terhesen megy haza.

 

Ezért olyan férfiakra lenne szükség, akik leginkább jó apák, mint kiváló üzletemberek, vállalkozók, testépítők vagy influenszerek szeretnének lenni. Ha a férfiak százezrei komolyan vennék, hogy vezessék az otthonukat, az igazi átütő változást jelenthetne az egész országra nézve” – folytatta a családapa. Majd mélyen a kamerába nézve azzal a kérdéssel fejezi be mondandóját, hogy 

„Nyilván szereted a családod, és meghalni is kész lennél értük! De vajon élni is kész vagy értük?”

 





 





Ezeket olvastad már?
„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás