RETRO RÁDIÓ

Oláh Gergő: „Ezernyi tinilány prostituálja magát naponta...”





Az énekes most kiállt konzervatív keresztény értékrendje mellett, és elmondta, mitől védi meg teljes mellszélességgel gyermekeit. Az X-Faktor korábbi győztese időnként úgy érzi, egy harctér az élete…



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.25.
oláh gergő család Tik Tok keresztény Facebook

A mai világban sincs könnyű dolga egy szülőnek, ha meg akarja védeni a gyermekeit a világ rájuk leselkedő alattomos veszélyeitől. Különösen akkor nem, ha keresztény értékeket vall és ennek mentén szeretné nevelni fiókáit. Az énekes ennek kapcsán indított Oláh Gergő egy videóvlogot a közösségi oldalain és azt reméli, nyitott fülekre talál gondolataival és segíthet a többi szülőnek. Gergőt missziójában Steve Farrar amerikai szerző Családfő című könyve ihlette.


Borzalmasak a statisztikák

Elmondom, miért él egy bibliai családmodellt követő apa ma háborúban. Ez a nyugati kultúra hatása a mai fiatalságra

 – kezdte videójában Gergő, aki néhány rémisztő statisztikai adattal folytatta. – A házasságok majdnem fele válással végződik. Csak ma éjjel annyi tinédzser lány prostituálja magát drogfüggőségének finanszírozására, hogy Amerika legnagyobb stadionjait megtöltenék. A fiatal felnőttek többsége a pornónézésnél sokkal erkölcstelenebbnek tekinti, ha valaki nem gyűjti szelektíven a hulladékot. A 15–19 éves lányok körében megduplázódott az öngyilkossági arány, míg a fiúk esetében ez a szám 30 százalék – sorolta a könyv, egyelőre a tengerentúlra vonatkoztatott adatait az énekes. Gergő éppen ezektől szeretné megóvni öt gyermekét és tulajdonképpen erre szólítja fel családos követőit is.

„Meg kell óvnunk a gyermekeinket...”

„Ahogyan ma a világ működik, amik a trendek, attól meg kell óvnunk a gyermekeinket. Nem szabad, hogy ezeket tartsák divatosnak és hogy az öngyilkosságon gondolkodjanak! Nekünk ezekkel van háborúnk! Nekem apaként ez a feladatom a feleségemmel együtt. 

Én vállaltam, hogy a családom vezetője leszek és időt szánok rájuk. Beszélgetek a fiammal és a lányommal is külön-külön. Mert ha ezt elhanyagolom, az én gyerekeimmel is megeshetnek ezek a dolgok” – magyarázta videójában Oláh Gergő, aki a Borsnak arról is beszélt, ő mit tesz annak érdeklében, hogy ameddig csak lehet, az említett hatásokat távol tartsa gyermekeitől. Azt is elmondta, miért érzi fontosnak, hogy „harcáról” nyíltan beszéljen. 

Keresztény szellemben vezeti a családját Oláh Gergő Fotó: Schumy Csaba

Nem regisztrálhatnak a Facebookra

Ismert emberként, énekesként nem csak annyi a feladatom, hogy szórakoztassak. 

„A sikerrel komoly felelősség is jár, és én szeretnék élni és nem visszaélni ezzel a felelősséggel. Tudom, hogy lesznek emberek, akik majd kommentekben kérdezik, hogy »mire teszem itt magam…«, de ez nem zavar. Fontosnak érzem, hogy megosszam a saját tapasztalataimat a közönségemmel, vállalva a hibáimat, hiszen azokból okulok én is és okulhatnak azok is, akik nyitottan állnak hozzám és esetlegesen a hitemhez. Egyébként már most rengeteg pozitív visszajelzést kapok. Éppen tegnap jött egy édesapa üzenete, aki megköszönte, hogy »pofán vágtam«, vagyis felébresztettem a videóimmal és én ezt sikernek élem meg” – magyarázta a Borsnak Oláh Gergő, aki egyfajta kemény, de megértő szeretettel terelgeti gyermekeit a helyes út felé. 

A családfő nem zárja el a gyerekeket a gonosztól Fotó: Cser Dániel

„A két kiskamasz gyermekemet nem tudom hermetikusan elzárni a mocsoktól, de el tudom nekik mondani, hogyan tartsák távol magukat ezektől. Szülőként nagyon határozottnak, tudatosnak kell lenni és aki ezt elmulasztja, belehajszolja a gyermekeit a gonosz markába és nem feltétlenül csak képletesen mondom ezt. Én például egyelőre nem engedem nekik, hogy regisztráljanak a Facebookra, az Instagramra, vagy éppen a TikTokra. Elmagyaráztam nekik, hogy 11–12 évesen még túl fiatalok ahhoz, hogy bizonyos, elkerülhetetlen tartalmakat a helyükön kezeljenek. Persze nincs teljes kontroll, hiszen a gyerekeket néha hagyni kell »elesni«, hogy megtanuljanak fölállni, de tudják, hogy én, mi, ott vagyunk és velünk mindenről tudnak beszélni. Sajnos egy sok szempontból mocskos, fertőzött, csaló és szexualizált világban élünk és ha nem beszélünk erről a gyermekeinkkel, mindez bedarálja őket. Felnőttként talán lesznek sikereik és pénzük, de lelkileg halottak lesznek és hogy ezt megakadályozzuk, az ami felelősségünk és feladatunk” – mondta lapunknak az énekes. 

 Beszélgetéssel szeretne segíteni a kiskamaszoknak Fotó: Móricz István

Kollégista kamaszokkal beszélget

Oláh Gergő évek óta tevékenykedik segítőként egy pécsi gimnáziumban. Szoros kapcsolatot alakított ki a diákokkal, akik bizalmasukként tekintenek rá és olyasmiket is megosztanak vele, amiket még a szüleik, tanáraik előtt is titkolnak. 

„Ha csak tehetem, minden hétfőn ellátogatok a Gandhi Gimnáziumba, ahol kollégista kamaszokkal beszélgetek. Hihetetlen, fájdalmas és nehéz sorsokkal találkozom. Nemrég például egy 12 éves kisdiák fordult hozzám, aki elmondta, mennyire feleslegesnek érzi magát a világban és elárulta, hogy már fontolgatta az öngyilkosságot. Azt tapasztalom, hogy rengeteg fiatalnak vérzik a lelke és a szüleik még csak észre sem veszik, mert el vannak foglalva a túlélésért folytatott harcukkal. Halott lelkű felnőtteket nevelnek és ez a folyamat gyűrűzik generációról generációra, ha nem állítjuk meg” – véleményezte Oláh Gergő. 

 





 





Ezeket olvastad már?
75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Régi felvétel került elő Fenyő Ivánról: „Néztem hang nélkül, és halál komolyan azt mondtam, ez nem is én vagyok”

Régi felvétel került elő Fenyő Ivánról: „Néztem hang nélkül, és halál komolyan azt mondtam, ez nem is én vagyok”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás