Börtönt kaphat az a férfi, aki ellopta Kóbor János aranylemezét





Hamarosan nyomozás indulhat Kóbor János ellopott aranylemeze kapcsán. A Borsnak megszólalt az Omega együttes ügyvédje.



Megosztás
Szerző: Buster
Létrehozva: 2023.02.15.
Módosítva: 2023.02.15.
Kóbor János Omega lopás

Ahogyan arról a Metropol néhány napja beszámolt, különös hirdetés bukkant fel egy zárt Omega-rajongói csoportban. Egy férfi a szövegezés szerint a legendás zenekar 1981-ben megjelent Az arc című albumának aranylemezét bocsátotta áruba. A korong ráadásul éppen Kóbor Jánosé lehetett, legalábbis az ő neve szerepel a keret hátlapján.

Kóbor János aranylemezét árulta egy ismeretlen – Fotó: Facebook


„Gyanítható a bűncselekmény”

Nos, hogy hogyan kerülhetett idegen kézbe a relikvia, azt sem Kóbor János családja, sem az Omega együttes menedzsere, Trunkos András nem tudja. Mindenesetre az „eladó” nem a nap ötletét valósította meg, amikor meghirdette az aranylemezt. Ezzel, illetve eleve a lopással, bűncselekményt követett el, sőt az Omega ügyvédje szerint a lopás minősített esete is fennállhat, amit a törvény akár 5 év szabadságvesztéssel is sújthat.

Nincs szükség arra, hogy bárki feljelentést tegyen a kérdéses ügyben. Mivel a gyanítható bűncselekmény hivatalból üldözendő, úgynevezett közvádas eljárást von maga után. Azaz, ha a rendőrségnek a tudomására jut egy esetleges lopás, akkor az eljárást, vagyis a nyomozati cselekményeket meg kell indítania” – kezdte a Borsnak dr. Futó Barnabás, aki 1982 óta képviseli az Omega érdekeit jogi ügyekben.

Az Omega ügyvédje várja, hogy a rendőrség felkeresse – Fotó: Máté Krisztián


Most a rendőrségen van a sor

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora értéket képviselhet az eladásra kínált aranylemez, ahogy azt sem, hogy eredeti-e, de az eladó akkor is bűncselekményt követett el, ha egy másolatot dobott piacra. – Egy aranylemez szellemi tulajdonnak minősül és bizony igen ritka, hogy „eladósorba” kerül. 

Egyelőre nem lehet tudni, hogy egy eredetivel vagy egy másolattal van-e dolgunk.

– Ennek a kiderítése nyomozati cselekmény, majd pedig egy igazságügyi szakértőnek kell megállapítania, hogy a lemez mekkora értéket képvisel és mekkora kár érte a tulajdonost vagy tulajdonosokat az eltulajdonításával – tette hozzá a sztárügyvéd, aki egyelőre várja, hogy a hatóság lépjen.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás