RETRO RÁDIÓ

Őszintén vallott szülés utáni érzéseiről Fésűs Nelly





Született anyák címmel könyvet írt Görgényi Gabriella, Fésűs Nelly és Lipcsei Betta. A három sikeres nő tabuk nélkül, őszintén mesél a szülésről, anyaságról és mindenről, ami az új élettel jár. Például a szülés utáni szexről.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.07.
őszinte beismerés könyv

Igen, nekik is vannak sírógörcseik egy-egy hiszti után, és bizony ők is rettegnek sokszor. A Született anyák című könyvben vallotta be ezt három sikeres nő, azzal a céllal, hogy elmondják, édesanyának lenni bizony nagyon nehéz feladat.

Görgényi Gabriella ötlete volt a projekt, csatlakozott hozzá Fésűs Nelly színésznő és Lipcsei Betta modell, műsorvezető, no és megszólalnak szakértők is.

Fésűs Nelly azt mondta a Borsnak, céljuk az őszinteséggel az volt, hogy egy anyuka se érezze magát rosszul attól, amikor otthon van és tökéletesen felöltözött, kisminkelt, kockás hasú anyukákat lát az Instagramon, akik egyébként nemrég szültek.

– Az esetek nagy részében nem az a valóság, amit látnak. Teljesen normális, hogy egy anyuka nem úgy érzi magát szülés után, ahogyan mások szerint éreznie kéne. Vannak nehézségek, van, hogy nincs idő szépen felöltözni, és van, hogy nincs kockahas, nagyon nincs.

A szerzők: Görgényi Gabriella, Lipcsei Betta és Fésűs Nelly

Nelly úgy fogalmaz a könyvben, a szülés után nem érezte magát kívánatosnak. Császár után nem volt még felkészülve arra, hogy elcsábítsa a férjét. Szerinte a hat hét regenerálódás az alap. Türelemre volt szüksége, amit meg is kapott a férjétől.

Nelly úgy lendült túl a lelki nehézségeken, hogy visszament dolgozni. Össze kellett magát szednie, várták vissza a színházba.

Férje, Valtó Lajos úgy fogalmazott, bízik benne, hogy rengeteg jó apa van, de nála jobb szerinte nem létezik.

– Én mindent alárendelek a gyermekemnek. Megváltoztatta az értékrendemet. Engem nem úgy ismernek az emberek, hogy alávetném magam bárkinek is, de otthon én egy kis csicska vagyok. Tekintettel arra, hogy Nelly sokoldalú színésznő, sokszor 12 szerep van a fejében, hősies munkát végez, magától értetődő volt, hogy én átveszem a szerepeket. Apa csak egy van – tette hozzá nevetve a Farm VIP sztárja. Azt mondta, édesanyja földi mása kislányuk, Elza Zorka. A kislányt nem tervezték, Lajos mégis fontosnak tartja, hogy ezt elmondja.

Vajtó Lajos: Nem lehetett véletlen lányunk, Zorka érkezése

– 56 éves voltam, amikor Nelly terhes lett. Úgy gondoltam, hogy felelőtlenség lenne megtartani, mert nem tudom végigkísérni az útján. Viszont azt gondoltam, az nem lehet véletlen, hogy édesanyám halála után három hónappal Nelly, annak ellenére, hogy fogamzásgátlót szedett, teherbe esett. Megvolt az abortusz napja, Nelly táskájában ott várt befizetésre a csekk. Az édesapa viszont úgy döntött, szó nem lehet abortuszról, e tekintetben teljesen megváltozott a felfogása.

– Hogy jövök én ahhoz, hogy egy cseperedő életet elvegyek? Csak, ha betegség van vagy valami nagy tragédia árnyékolná be a dolgot. Szerintem a szegénység sem kell, hogy önmagában érv legyen. Akkor örökbe kell adni a babát.





 





Ezeket olvastad már?
Túl van a műtéten, máris poénkodik Schwarzenegger

Túl van a műtéten, máris poénkodik Schwarzenegger

„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás