„Kudarcot vallottál nőként, ha nem szültél?" – a hazai és külföldi sztárok elmondják, miért nem vállaltak gyereket





Számos oka lehet annak, hogy valaki miért nem akar gyereket. Van, akinek egészségi állapota nem engedi meg, de olyan is van, aki karrierje, vagy a bolygó állapota miatt hozta meg ezt a döntést.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.06.
Módosítva: 2022.12.06.
anya gyermekvállalás

Az anyaság nagy öröm lehet, de hatalmas felelősséggel is jár. Nőként és férfiként is érezhetjük úgy, hogy mi nem viselnénk szívesen ezt az „édes terhet”. A sztárok életében sincs ez másképp, az ő világukban sokan inkább a karriert választották az anyasággal szemben.

Csősz Boglárka

„Megőrülnék egy gyerek mellett, nem tudnám elviselni, hogy otthon ülök és egész nap gügyögök. Annyira pörgök, belebolondulnék. Karrierista típus vagyok. Persze egyszer biztosan bekövetkezik majd a gyermekvállalás, de azt pontosan tudom, bébiszitterek nélkül nem fog menni. Nem bírnám a gyereksírást, meg azt, hogy egész nap »lóg rajtam« valaki. Azt a kort szeretem, amikor már beszél egy gyerek. (…) Így aztán számomra az is belefér, hogy gyerek nélkül éljünk” – mondta Boglárka korábban az Origónak.

Fotó: Máté Krisztián

Csomor Csilla

– Mindent a karrierem alá rendeltem: családot, barátságot, gyerekvállalást. Én nem tudok semmit félgőzzel vagy 25%-osan csinálni. Ha színésznő vagyok, akkor 100%-osan színésznő vagyok. Ha anya kell legyek, akkor 100%-osan akartam anya lenni. Viszont akkor a karrierhez való hozzáállást el kellett volna engednem valahol, valahogy félre kellett volna tenni – mondta a színésznő.

Fotó: Bús Csaba

Miley Cyrus

– Mi csak elveszünk és elveszünk, és azt várjuk, hogy újratermelődjön. Ez kimerítő. Egyszerűen nem tud újratermelődni. Ezzel egy élhetetlen bolygót hozunk létre, és ezt nem vagyok hajlandó továbbadni a gyermekemnek. Addig, amíg nem érzem úgy, hogy a gyermekem úgy tudna élni a Földön, mint hal a vízben. Én nem hozok létre még egy embert, akinek ezzel kell szembenéznie – mondta az énekesnő az Elle Magazinnak.

Fotó: MICHAEL TRAN

Jennifer Aniston

–Nem szeretem azt a nyomást, amit az emberek rám és általában a nőkre helyeznek, hogy „kudarcot vallottál nőként, ha nem szültél”. Szerintem ez nem igazságos. Attól, hogy nem jött ki gyermek a vaginádból, az nem azt jelenti, hogy nem lehetsz „anyja” kutyáknak, barátoknak, barátok gyermekeinek. Rám rendszeresen mondják, hogy azért nem akarok anya lenni, mert karrierista vagyok és csak magamra koncentrálok, és ez milyen önző dolog – mondta a színésznő az Allure-nek.

Fotó: CHRIS DELMAS

Oprah Winfrey

– Ha lennének gyermekeim, biztos vagyok benne, hogy utálnának. Úgy gondolnának rám, mint az Oprah-show-ra; mert valaminek az életemből ezt meg kellett volna szenvednie, és valószínűleg ők lettek volna azok – mondta a műsorvezetőnő a Hollywood Reporternek.

Toronto International Film Festival (TIFF)
Fotó: VALERIE MACON

Dolly Parton

– Egy nagy családban nőttem fel nyolc, nálam fiatalabb gyermekkel, és később több testvérem is velem élt fiatalabb koromban. Nagymamaként szerettem az ő gyerekeiket, és ma már általuk dédunokáim is vannak így. Úgy gondolom, nem lett volna nekem való az anyaság, viszont így mindenki gyermeke lehet az enyém – mondta az énekesnő a People Countrynak.

Fotó: VALERIE MACON



 





 





Ezeket olvastad már?
Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás