Berki Mazsi: Keserédes boldogság van a szívemben

Berki Mazsi az első karácsonyára készül a férje nélkül.Megosztás
Szerző: P. E.
2022.12.23. 08:00
berki mazsi

Tavaly még minden annyira más volt. A Berki család az ünnepek közeledtével szokás szerint ezer fokon égett, intézkedtek, vásároltak, videók és közös fotók tömkelegét töltötték fel a közösségi oldalakra, karácsonyi fotózásra mentek. A legtöbb dolog Krisztián elképzelése szerint történt, Mazsi csak kevés ételt készíthetett, a híres férje szerint ugyanis a nőknek nem az a dolga, hogy az ünnepeket a sütő előtt töltsék, rabszolgaként. (Ezzel nyilván sok nő egyet is ért.)

 

A tavalyi ünnepeknek aztán vége lett, és a család élete észrevétlenül kezdett kibillenni az addig jól működő medréből. Egyre sokasodtak a problémák, Mazsi és Krisztián hol összeveszett, hol kibékült, aztán májusban megtörtént az elképzelhetetlen, Krisztián szíve egy utolsót dobbant, majd végleg elcsendesedett. Ez a csend azóta is rátelepszik a hétköznapokra, komoly változásokra, változtatásra kényszerítve az itt maradtakat, legfőképp az özvegyet, Mazsit.

Tavaly a kislányom volt a karácsonyi ajándék

Az idei karácsony Mazsiban olyan érzéseket ébreszt, melyekkel eddig még nem találkozott, ez az ünnep minden elemében más lesz, mint a korábbiak.

– Tavaly volt az első közös karácsony a kislányommal, ő volt számunkra az igazi ajándék – mondta a Bors megkeresésére Berki Mazsi, aki így folytatta: – Az idén ez annyiban lesz más, hogy Emma most már jobban megérti a dolgokat, nagyon tetszik neki a karácsonyfa, a fények, a világító szarvas, a csillag… Úgy gondolom, hogy jobban meg tudja majd élni az ünnepet, aminek nagyon örülök. Csak arra kell vigyázni, hogy a gömbök fent maradjanak a fán, mert nagyon szeret pakolni… – tette hozzá nevetve Mazsi.

Az özvegy szűk családi körben tölti majd a szeretet ünnepét, ahol eddig számára ismeretlen feladatok várnak rá.

– Örömteli várakozás van bennem az ünnepet illetően, a karácsonyt a szeretteimmel fogom tölteni, azokkal az emberekkel, akik a legközelebb állnak a szívemhez. Az asztalra sokféle étel kerül majd, megpróbálok egy nagyon finom kocsonyát készíteni, lesz emellett halászlé, sütök libamájat, kacsamájat, marhasztéket, hurkát, kolbászt… Édesanyám hoz töltött káposztát. A desszert almás pite, mákos pite és bejgli lesz. Csak győzzük megenni! – tette hozzá.

„Megfogadtam, hogy az idén másként lesz”

A decemberi készülődés persze akaratlanul is egyfajta visszaemlékezés az elmúlt évre, ami Mazsi számára a reményen túl veszteség és fájdalom is egyben. Ez lesz az első karácsonya a kislánya édesapja nélkül, kettesben a kis Emmával, aki most fedezi csak fel a világot.

„Rengeteget dolgoztam”

– Talán furcsa lesz ezt hallani, de egyfajta nyugodt melegség, keserédes boldogság van most a szívemben

 – folytatta Mazsi. – Az idei karácsonyt egészen másképp szerveztem, mint a tavalyit. Az elmúlt évben nagyon sokat, rengeteget dolgoztam karácsony előtt, és egyszerűen nem tudtam úgy megélni az ünnepet, a kislányommal a perceket, mint azt ahogy azt szerettem volna. Többé nem esem ebbe a hibába! Idén megfogadtam, hogy másként lesz. A gyermekünk már nem lesz kisebb, nem lesz fiatalabb, és én nem szeretném elvesztegetni az időmet és a perceinket, amiket közösen, együtt tölthetünk. Szeretnék kihasználni minden pillanatot, amit vele tölthetek, főleg a szeretet ünnepén. 

Amikor végül azt kérdezték Mazsitól, hogy milyen érzések vannak benne Krisztián elvesztése kapcsán, halkan így felelt:

– Őszintén? Nagyon sok és sokféle érzés kavarog bennem. Talán érthető is az én helyzetemben. Hogy pontosan mit érzek, azt viszont szeretném megtartani magamnak.

 

 

Ezeket olvastad már?
Először adott interjút Gálvölgyi János, mióta hazamehetett a kórházból

Először adott interjút Gálvölgyi János, mióta hazamehetett a kórházból

Heti TOP5: Sokkoló titok a királyi családról, Király Viktor meglepő vallomása...

Heti TOP5: Sokkoló titok a királyi családról, Király Viktor meglepő vallomása...

Megdöbbentő részletek: Baukó Éva így tette le örökre a poharat

Megdöbbentő részletek: Baukó Éva így tette le örökre a poharat

Sokkoló fotók! Ez fogadta az állatvédőket Dolly otthonában

Sokkoló fotók! Ez fogadta az állatvédőket Dolly otthonában

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás