Müller Péter: Életem legnagyobb eseményére készülök





Müller Péter Kossuth- és József Attila-díjas magyar író a szívhangját adta egy előadáshoz. Mint kiderült, az a szívorvos vette fel a szívdobogását, aki egyszer már megmentette az életét.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.21.
színház

A legnépszerűbb magyar kortárs író, Müller Péter szavai és szívhangja kíséri azt az előadást, amelyet Isten bohócai című könyve ihletett. A 86 esztendős, Kossuth-díjas szerző hangját már angol nyelven is felvették, mivel a világhírű Székesfehérvári Balett Színház a november 30-i budapesti premier után a világ több pontján is bemutatja a művet, melyben az író szívhangja is szerepet kap.

Életem legnagyobb eseményére készülök” – mondta a Ripostnak Müller Péter.

„A 86. születésnapom előtti éjszakán, november 30-án a Millenáris Táncszínházban eltáncolják életem legkedvesebb művét, az Isten bohócait, Cirkusz címmel. Az előadásban megszólal a hangom is, és a zsenik, Robert Cohen és Elvis Presley szerelmes dalai után hallható lesz a végső sötétbe boruló színházban a saját szívem verése. Szívorvosom vette fel a dobogást, aki egyszer már megmentette az életemet. Hangom és főleg szívem lüktetése hallható lesz ezután a világ számos színpadán” – tette hozzá.

Müller Péter a táncosokkal Fotó:

Müller Péter évtizedeken keresztül volt a Madách Színház dramaturgja, a tánc a mindene.

„A zsoltárok Dávid király táncos-zenés remekművei, és több szent írás legszebb jelenete, hogy Jézus táncba vitte tanítványait a halála előtt. A nagy filozófus, Nietzsche szerint „Minden napod elveszett, amelyben legalább egyszer nem táncoltál” – idézte a Ripostnak az író, aki az előadás után dedikálja a könyveit.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás