Szívszorító, így gyászolja a királynőt a dédunokája





Katalin elárulta, hogy a kis Lajos herceg mit mondott II. Erzsébet királynő halála kapcsán. A négyéves gyermek tudja, hogy dédmamája a férjével lehet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.17.
gyász

„Most már a dédpapával van” – idézte fel Katalin a Windsori kastély előtt Lajos herceg szavait, aki így reagált arra, hogy II. Erzsébet többé már nincs köztünk. Fülöp herceg egy évvel ezelőtt, 99 évesen hunyt el. Ő volt a brit uralkodó legfőbb támasza, akivel 73 évig élt házasságban.

A gyerekek önfeledt vidámságára dédmamájuk halálhíre vetett árnyékot Fotó: AFP

Nagymamája elvesztésére Vilmos herceg is megható szavakkal reagált. Megjegyezte, a világ egy rendkívüli vezetőt veszített, ő azonban a nagymamától búcsúzik – írja a People. Vilmos, Katalin, valamint Harry és Meghan a gyász jegyében közösen üdvözölte a kastély előtt összegyűlt tömeget, félretéve az utóbbi évek konfliktusait.

A Buckingham-palota hivatalos közleménye alapján szeptember 19-én lesz a királynő temetése. Aznap munkaszüneti nap lesz az Egyesült Királyságban. A búcsúztatót a Westminster-apátságban tartják, ezt követően II. Erzsébet koporsóját a windsori kastélyba viszik, és a királyi sírboltba süllyesztik. A végső nyughelye a Szent György-kápolnában lévő VI. György király emlékkápolna lesz.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás