RETRO RÁDIÓ

Schuster Lóránt: harminc évet vártunk rá, hogy fellépjünk a Tabánban!





Augusztus 18-tól 21-ig klasszikus időket idéző koncertsorozat lesz a Tabánban. Az impozáns budai városrészben a magyar zene ikonikus csillagai lépnek majd fel. Mutatjuk a repertoárt!



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2022.08.19.
szent istván nap

2022.08.19. péntek

18:00 Back II Black

Pénteken a tabános generáció után születetteknek is kedvez a rendezvény, kezdésként a Back II Black varázsol hamisítatlan kilencvenes évekbeli hangulatot az impozáns budai városrészbe.

19:00 Hevesi Tamás

A slágerlistás énekes egy életen át játssza – a rajongók nagy örömére. Péntek este a Back II Black után és az R-Go előtt melegíti be a közönséget a slágereivel.

20:00 Szikora Róbert és az R-Go

Jóllehet, a régi, tabános időkben Szikora Róbert épp a Hungária együttessel járta a világot, egyszer járt a Tabánban, ami örök emlék maradt számára. Éppen ezért is érzi megtiszteltetésnek, hogy augusztus 20-a előestéjén ő zárhatja a csütörtök koncertdömpinget.

2022.08.20. szombat

17:00 Abaházi RT

A Sing Sing egykori frontembere, Abaházi Csaba Beke Péterrel, Czudor Gyulával és Juhász „Kicsi” Attilával alapított új zenekart tavaly nyáron. Friss daluk, a Képzeld el! hamar népszerű lett az interneten, így biztos, hogy a tűzijáték előtt sikerül hangulatba hozniuk a közönséget.

18:00 Török Ádám és a Mini

Ötven évvel ezelőtt Török Ádám fejéből pattant ki az ötlet, hogy kellene egy szabadtéri rockmajálist rendezni a Mini és az LGT közreműködésével. Általa jött létre a Tabán életérzés, alapítóként tehát igazi megtiszteltetés számára augusztus 20-án fellépni. „A Tabán nekem a mindent jelenti” – árulta el nemrégiben a Ripostnak.

19:00 P. Mobil

Schuster Lóránt, a P. Mobil szellemiség megtestesítője Baranyi Lászlóval, Sárvári Vilmossal, Tarnai Dániellel, Szabó Péterrel és Gulyás Mátéval hozza vissza a rendszerváltás előtti rockidők hamisítatlan hangulatát. Jóllehet, az együttes az évtizedek alatt számos névváltoztatáson és tagcserén ment keresztül, a rajongók és nosztalgiázni vágyók a mai napig lelkesen járnak el a koncertekre.

2022.08.21 vasárnap

18:00 Takács Tamás Blues Band

Az énekes és együttese visszatérő vendége a kultikus helynek, ráadásul gyerekként és tinédzserként a közönség soraiban bulizott rendszeresen. A Máté Péter-díjas énekes most már fellépőként vehet részt az eseményen.

19:00 Dinamit

Az együttes 28 év után, 2008-ban alakult meg újra, ezúttal már egészen új tagokkal. Bár azóta többször feloszlottak, mégis mindig összeállnak, a Tabánból pedig nem hiányozhatnak.

20:00 EDDA Művek

Pataky Attila számára a Tabán mindig egy mágikus hely volt, ahol felejthetetlen EDDA bulikat tartottak. Mindezek tükrében óriási megtiszteltetés, hogy méltó módon ő zárhatja le az együttesével a négynapos bulisorozatot.

Schuster Lóránt harminc évet várt erre a koncertre

A P. Mobil alapítója évtizedeken keresztül várt arra, hogy zenekarával felléphessen a Tabánban. Korábban nem hívták őket, idén azonban ez végre bekövetkezett.

„Augusztus 20-án, este 7-től fél 9-ig, közvetlenül a tűzijáték előtt játszunk. A legjobb nap legjobb ideje, de nekünk ez jár, ez dukál. Harminc évet vártunk rá, hogy fellépjünk a Tabánban. Mi szerettünk volna menni, de nem hívtak bennünket. Idén lesz az első alkalom, hogy ott is felállhatunk a színpadra. Általában mindig ugyanazok koncerteztek, és az ember olyan, mint a gyümölcs a kosárban, azt veszik ki belőle, amelyik tetszik neki ”– mondta el a Borsnak Schuster Lóránt, a P. Mobil frontembere.

Hozzátette, szerinte a tabáni koncert tökéletes kikapcsolódás a tűzijáték előtt.

„A tabáni közönség egy érdekes csoportosulás. A többségük nem jár koncertekre. Ez egy jó program nekik a kikapcsolódásra, hiszen zenét hallgatnak a jó levegőn, és összeköthetik a tűzijátékkal is. Főleg azok jönnek el, akik P. Mobil-osok és szeretik a zenekart, a másik része pedig egy jó program miatt csatlakozik” – fogalmazott, jelezve, hogy az alkalomhoz illő repertoárt a minap már összeállította.





Ezeket olvastad már?
Túl van a műtéten, máris poénkodik Schwarzenegger

Túl van a műtéten, máris poénkodik Schwarzenegger

„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás