„Jól vagyok” – Bodrogi Gyula cáfolja a vészjósló híreket





Bodrogi Gyula az otthonában gyógyul. Május végén az intenzív osztályt is megjárta a 88 éves színészlegenda, ám az orvosoknak köszönhetően javul az állapota.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.26.
gyógyulás

Bodrogi Gyulával a Mandiner munkatársa készített interjút, az otthonában. Amikor megérkeztek, a legendás színész éppen keresztrejtvényt fejtett.

„Évtizedes szokásom a keresztrejtvény-fejtés, mellette pedig régi filmeket, ismétléseket nézek a televízióban. Sokat sétálgatok, és már a szerepeimet is elővettem, készülök az őszi színházi évadra” – mondja Bodrogi Gyula, aki reméli, az egészségi állapota megengedi, hogy visszatérhessen a József Attila Színházba. Ő is megijedt, amikor még májusban rosszul lett, és azt is tudja, kinek köszönheti, hogy a gyógyulás útjára lépett:

„Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, régi barátom, igazi csodát művelt. Neki köszönhetem, hogy javulok, meg a drága feleségemnek, Angélának, aki állandóan mellettem van.”

A nyolcvanas években úgy kértek Bodrogi Gyulától autogramot, hogy ő a Linda papája Fotó: MTI/Friedmann Endre

Mindenhol imádják: a betegek megtapsolták, amikor elhagyta a kórházat

Bodrogi Gyula 1958-ban végzett a színművészeti főiskolán, 64 éve van a pályán, ami önmagában is különleges. Hát még az a szeretet, amely körbe veszi. Generációk nőttek fel úgy, hogy Bodrogi ott van a televízióban. Száznál is több filmben szerepelt, a Hattyúdaltól a Lindáig, a hangja pedig mindenkit elvarázsolt. Ő adta például Süsünek, az egyfejű sárkánynak is a hangját, amiért imádták a gyerekek. Mint mondta, Süsü valóban hozzá nőtt, de a nyolcvanas-kilencvenes években sokan úgy kértek tőle autogramot, hogy ő Linda papája.

Örömmel meséli, hogy mikor elhagyhatta a kórházat, a többi beteg megtapsolta. Nem tudja, hogy miért szeretik őt ennyire az emberek, de „elraktározza magában ezeket a jó érzéseket”.

Bodrogi Gyula szerint 88 évesen már nincs sok mindenre biztosíték az ember életében, de reméli, hogy a nyári szünet után ott folytathatja, ahol abbahagyta, a színpadon, bár ő is látja, egyre kevesebb korábbi játszótársa él: „Nagyon nehéz, nem is lehet elfogadni, hogy a magyar színjátszás olyan alakjai hiányoznak, mint Sinkovits Imre, Darvas Iván, Sztankay István, Páger Antal, Agárdy Gábor vagy éppen Gobbi Hilda és Psota Irén – mondta ezzel kapcsolatban korábban.

A Kossuth-díjas színész szerint ott fent, előre leosztják a „szerepeket”, s úgy tűnik, neki hosszú életet írt elő a Teremtő.

Bodrogi Gyula zárásként egy kéréssel fordult a cikk írójához: „Amikor kórházba kerültem, sok aggasztó, vészjósló hír jelent meg velem kapcsolatban. Akkor most írja meg, hogy jól vagyok!”





Ezeket olvastad már?
Felgyújtották Tilli Mariannt

Felgyújtották Tilli Mariannt

Megszakad a szív: így ünnepelte Nótár Mary az anyák napját

Megszakad a szív: így ünnepelte Nótár Mary az anyák napját

Elképesztő, mire képes Csuti a kislányáért!

Elképesztő, mire képes Csuti a kislányáért!

Nyilvánosan meztelenkedett, az utcán tárulkozott ki a modell – Fotó

Nyilvánosan meztelenkedett, az utcán tárulkozott ki a modell – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás