Áll a bál a Star Wars háza táján: lopták a közönségkedvenc figurát?





Perre készülhet a Disney és a Lucasfilm is, ha a Szörnyecskék rendezője, Joe Dante továbbmegy a panaszos összehasonlítgatásnál.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.17.
baby yoda

A friss Star Wars-sorozatok egyik zászlóshajója A mandalóri: a már két évadot megért sorozat hatalmas népszerűségnek örvend, a harmadik évadot éppen forgatják. A hallgatag fejvadász történetének közönségkedvenc figurája a Pedro Pascal alakította főhős társa, Grogu, azaz Baby Yoda, a kis zöld lény, akit átjár az Erő. Azonban a cuki kis figura miatt fájhat most a stúdió feje: Joe Dante, a Szörnyecskék rendezője szerint ugyanis Grogu pontosan úgy néz ki, mint a filmje egyik ismert „szörnyecskéje”, Gizmo – írja a Fox News.

 

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

The Mandalorian (@themandalorian) által megosztott bejegyzés

Dante szerint az 1984-ben bemutatott filmje egyik legismertebb karaktere volt a szőrös, nagy szemű Gizmo, aki az 1990-ben megjelent folytatásban is szerepelt. Baby Yodát pedig Gizmo zöld, szőrtelen másának tartja. „Egy az egyben ellopták és lemásolták, szégyentelenül” – állítja a rendező.

A mandalórit is megalkotó John Favreau korábban beismerte, hogy Baby Yoda karakterének kitalálásakor egy másik filmes lény inspirálta, azonban a színész-rendező állítása szerint E. T. volt Grogu elődje, akit aztán a sorozat kreatív csapata alaposan átalakított, míg elnyerte mai formáját.

Dante egyelőre nem tervezi, hogy beperli a stúdiókat, de továbbra is hangoztatni fogja, hogy a közönségkedvenc alakját az ő filmjéből lopták.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás