RETRO RÁDIÓ

Döbbenetes dologért könyörgött egy családvédő szervezet Katalin hercegnéhez





Miközben a hercegné harmadik gyermekével volt várandós, egy civil szervezet megkérte, hogy két gyermeknél többet ne hozzon a világra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.04.20.
meglepő történet

Nemrég derült ki, hogy Vilmos herceg feleségét, Katalint harmadik közös gyermekük születése előtt megkérte egy szervezet, hogy mutasson példát az európai emberek számára azzal, hogy nem szül többet két gyermeknél. Meglepő okuk volt erre.

György, Lajos, Sarolta, és szüleik Vilmos és Katalin Fotó: MTI/AP

A történet előzménye az volt, hogy harmadik terhessége alatt 2017-ben Varsóban járt a hercegi pár. Ekkor még nem tudott róla a hercegné, hogy áldott állapotban van. Varsóban egy rajongójuktól egy játékbabát kaptak, ezzel is utalva arra, hogy a lengyelek örülnének neki, hogyha még egy kis trónörököst szülne Katalin.

Néhány hónappal később a Having Kids nevű családvédő szervezet nyílt levélben kérte meg a hercegnét, hogy gondolja át, jó ötlet lenne-e még egy gyermeket szülnie. Magyarázatukban kifejtették, hogy a hercegné rengeteg ember példaképe, és a családmodelljével hatással van az Európában élő emberekre, és így a szegényebb családokra is, akik anyagilag nem tehetnék meg, hogy nagy családot tartsanak el. Állításuk szerint a kétgyermekes családmodell a fenntarthatósága miatt jó példával jár elöl az embereknek.

A kis György és Sarolta felnevelésével és példájával azt közvetíthetik a szegényebb emberek felé, hogy két gyermekre való odafigyeléssel is lehet boldog és kiteljesedett családi életet élni – szúrta ki a Bors, a My London cikke alapján.

Két hónappal a nyilvános levél után megszületett a harmadik csöppség, Lajos.





Ezeket olvastad már?
Mindenki Curtisre irigykedik: nem akárkivel sikerült közös képet csinálnia

Mindenki Curtisre irigykedik: nem akárkivel sikerült közös képet csinálnia

Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás