RETRO RÁDIÓ

A magyar sztárok is megrendültek: Tóth Gabi a békéért imádkozik és Majka is megszólalt az orosz–ukrán háború kapcsán





A hazai hírességek sem tudnak közömbösen elmenni a háborús hírek hallatán. Tóth Gabi Istenhez fohászkodott a békéért, Majka pedig egy ugyancsak ideillő dalszöveget posztolt a közösségi oldalán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.24.
szomorúság

Tóth Gabiról tudhatjuk, hogy az életében fontos szerepe van a hitnek. Így nem meglepő, hogy Isten segítségéért fohászkodott a hír hallatán, miszerint Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Az imáját követőivel is megosztotta, akik osztoztak esdeklésében.

„Végtelen jóságú Isten, mindenség teremtője, akinek az irgalmassága mérhetetlen, és az emberszeretete kimondhatatlan; Aki minden gonoszságunkat elvetetted és a keresztre szegezted, hogy megszentelj minket, Te bűntelen, minden szenny nélkül való! Benned bízva esdekléssel eléd borulunk, türelmes Urunk, szemünket rávetjük kimondhatatlan és mérhetetlen emberszereteted tengerére, és így kiáltunk hozzád, könnyen engesztelődő Urunk: Ments meg minket! Nem farizeus módjára zengünk neked énekeket és szent dalokat, hanem a vámos lelkületével. Nem ama gonosz rabló szavaival szólunk, hanem a jobbnak, a kedvesebbnek a szavával kiáltjuk: Emlékezzél! Múlja felül kikutathatatlan irgalmasságod gonoszságunkat, s ha netán nem lenne elégséges megtérésünk és bűnbánatunk, azért mutasd meg rajtunk is emberszereteted nagyszerűségét!” – tette közzé imáját Tóth Gabi a közösségimédia-oldalán, egy fehér galambbal illusztrálva, ami a béke és a tisztaság szimbóluma.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

tothgabi (@tothgabi) által megosztott bejegyzés

Majka, reagálva arra, hogy mi folyik ma a világban, egy dalszöveget osztott meg a követőivel. A népszerű rapper korábban íródott sorai illenek a mostani orosz–ukrán helyzetre is.

„Bujkálás, sírás, gyilkosság, kínzás, bombázás, tiltás, pusztítás, írtás, fájdalom, halál, betegség, veszettség, vagonba tereljék, láncokon vezessék, EZT SZERETNÉD?! Figyeld a véneket, aki átélte, látta a lényeget, lent katonákat, odafent a gépeket, és jobban fáj, mint azt képzeled” – írta ki közösségimédia-oldalára Majka dalszövegét, ezzel utalva a jelenlegi orosz–ukrán konfliktusra.

A sorokat Majka a 2014-ben megjelent Magyar vagyok című, Curtis- szel közös dalából idézte.

 





Ezeket olvastad már?
Kiderült, hogyan tud visszatérni Szabó Erika a színpadra

Kiderült, hogyan tud visszatérni Szabó Erika a színpadra

Wolf Kati váratlan kijelentése: semmi más nem nőtt rajtam, csak az orrom – Videó

Wolf Kati váratlan kijelentése: semmi más nem nőtt rajtam, csak az orrom – Videó

Szobrot kapott II. Erzsébet – Videó

Szobrot kapott II. Erzsébet – Videó

„Nem győztem le, bennem van” – őszintén vallott súlyos betegségéről Céline Dion

„Nem győztem le, bennem van” – őszintén vallott súlyos betegségéről Céline Dion

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás