Ekkor hagyhatja el a kórházat Rúzsa Magdi





Az énekesnő tavaly nyáron jelentette be az örömhírt, hogy anyai örömök elé néz, ráadásul hármas ikreket vár. Kedd reggel életet adott ikerbabáinak, akikkel vélhetően akár már a hétvégén hazamehet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.04.
Áldás

Ikerterhességek esetében különös figyelmet fordítanak az orvosok a kismamára és a születendő babákra. Gyakori orvosi vizsgálatok során bizonyosodtak meg a kicsik fejlődéséről és az édesanya állapotáról – írja a Bors.

Mivel minden ikerterhesség automatikusan veszélyeztetett terhességnek minősül, ezért Rúzsa Magdi esetében a gyerekek születése gondos tervezést igényelt. Az énekesnő a várandóssága első szakaszában tudta, hogy az orvosai császármetszéssel segítik majd világra a babákat, ahogyan azt is, hogy ebben az esetben a terhesség időtartama lerövidül. Az ikerterhességek 30 százalékánál koraszülésre kell számítani, három baba esetében pedig borítékolható, hogy a picik a 37. hét előtt jönnek világra. Emiatt az énekesnő hetekkel ezelőtt befeküdt a kórházba, s már az új évet is ott köszöntötte.

Néhány hónappal ezelőtt elárulta: egy kislányt és két kisfiút hord a szíve alatt, akiknek a férjével közösen gyönyörű nevet választottak. Lujza, Keve és Zalán kedd reggel látták meg a napvilágot, a hírt a boldog édesanya egy fotó kíséretében osztotta meg a rajongóival. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor hagyhatják el a kórházat, hiszen az ő esetükben ezt több tényező is befolyásolja – számol be a Bors.

A császármetszéssel szülő édesanyákat általában hosszabb ideig tartják megfigyelés alatt az orvosok. A járványhelyzet miatt sem javasolt a hosszas kórházi tartózkodás, de van néhány feltétel, aminek teljesülnie kell. Többek között a babák egészségi állapota, súlya is meghatározza, hogy mikor mehetnek haza: a csecsemőknek el kell érniük a 2500 gramm súlyt. Emellett kritérium, hogy az édesanya varratai is a megfelelő ütemben gyógyuljanak, valamint, hogy minden fortélyt megtanuljon, ami a picik otthoni ellátásához szükséges.

A Bors utánajárt annak, hogy az általános kórházi protokoll szerint a császármetszéssel szülőket akár már két nap után is hazaengedhetik, így az énekesnőt és a babákat akár már hétvégén is az otthonukba bocsáthatják. Hamarosan végre együtt lehet a család, hiszen az apuka csak szigorú szabályozás mellett mehet be a kórházba.





Ezeket olvastad már?
Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás