Csuti: Már látom a fényt az alagút végén





Hetek óta Kulcsár Edina és Szabó András Csuti válásától hangos az internet. A férj kevés esetben szólalt meg az utóbbi időben, a Metropol viszont most utánajárt, hogyan érzi magát, miként telnek a napjai.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.02.08.
válás Csuti új élet

Nemes kezdeményezés élharcosa lett Szabó András Csuti. Az üzletember évek óta működteti marketingügynökségét, tavaly december óta viszont a Good People Everywhere című közösségi oldal létrehozójaként is tevékenykedik. Az applikáció lényege egyszerű, és nincs szükség hozzá másra, csak emberi jószándékra: segítsünk minél több embernek, óvjuk a környezetünket, figyeljünk oda embertársaink testi- és mentális épségére.

– Szerettünk volna egy új közösségi oldalt létrehozni, ami tartalmait illetően egészen más, mint az eddig megszokottak. Hiszek abban, hogy az emberi jócselekedetekre általánosságban is nagy szükség van, az utóbbi két évben pedig különösen. De mi lenne, ha nem csupán nagy tragédiák esetében, hanem a mindennapokban is megpróbálnánk jobbá tenni a világot? A trendi ételeket és ruhákat mindenki megosztja, mert az divat. Akkor miért ne csinálnánk divatot az emberi jócselekedetekből? – mondta Csuti a Metropolnak az applikáció céljáról.

Az üzletember már gyerekkorában odafigyelt a környezetére, felnőtt férfiként, édesapaként pedig még jobban érdekelni kezdte őt világunk sorsa.

– Édesanyám mindig mesél egy történetet: még egészen kicsi lehettem, az utcán ettem egy Túró Rudit, de addig fogtam a kezemben a zacskóját, ameddig nem találtam egy kukát. Tinédzserként persze nem a környezetvédelem kötötte le a figyelmemet, de az utóbbi években kifejezetten odafigyelek a bolygónkra, főleg, amióta édesapa lettem. Természetesen még van hová fejlődnöm, de törekszem arra, hogy pazarlásmentesen éljek. A Good People Everywhere ebben is segít: az applikáció megmutatja, ki, hol és milyen jót cselekedett, a felhasználók pedig követhetik a példáját, ezzel visszajelzést adva az illetőnek. Az ilyen visszaigazolások a gyerekeknek is támpontot adhatnak ebben a mai, sokszor értékvesztett világban. Ezen az appon nem kell veszélyes kontentektől tartani, kedves emberek gyűlnek össze rajta, akik pozitív energiát sugároznak és egymást biztatják a jóra.

Csuti jól van, a jövőbe tekint – Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Csuti a napokban Londonba utazik egy üzleti tárgyalásra, hamarosan ugyanis szeretné a közösségi oldalt több országban is elérhetővé tenni. Emiatt jelenleg az angoltudását fejleszti, ha pedig nem dolgozik, tanul vagy edz, akkor a gyermekeivel vagy a barátaival tölti az idejét. Felmerül azonban a kérdés, hogy az elmúlt hetek nehézségei után miből merít erőt a folytatáshoz?

Ennek a házasságnak akkor is vége lett volna, ha nincs Márk. Edinával próbáljuk az összes kérdéses ügyünket békében lezárni, a gyermekeink érdekeit és lelki egészségüket tartva szem előtt. Én már sokkal jobban vagyok, mint korábban, jelenleg előre tekintek a feladataimra. Sokat tanultam az utóbbi időben, levontam a következtetéseket, hogy mi volt az én felelősségem a házasságunk kudarcát illetően. Visszacsinálni már nem tudom, de mindketten arra törekszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki a jelenlegi helyzetből. Már látom a fényt az alagút végén, és egyébként sem engedhetem meg magamnak, hogy elengedjem magamat. Megtaláltam azt, amivel le tudom kötni magam, azokat a területeket, amikkel ha foglalkozom, jó érzéssel töltenek el, így bizakodva tekintek a jövőbe – mondta el a kétgyermekes édesapa.

Gyermekeiket is a jóra nevelik

Szabó András Csuti és Kulcsár Edina mindig egyetértettek abban, hogy gyermekeiket, Medoxot és Ninát nem szeretnék elkényeztetni. Éppen ezért – bár a kicsiknek nem kell nélkülözésben felnőniük – már egészen kicsi koruktól kezdve szoktatják őket a jócselekedetekhez.

– Azt a szokást találtuk ki, hogy amikor a gyerekek ajándékot kapnak ünnepnapra, akkor az új játékért cserében válasszák ki egy régi játékukat, amit aztán rászorulóknak adhatunk oda. Tavalyelőtt mindketten megdöbbentünk, amikor az alig hároméves Medox magától kezdte el kiválogatni az adományozásra szánt játékait, a saját kis gyereknyelvén elmagyarázva, hogy ezeket elajándékozná. Megható pillanat volt! – fogalmazott Csuti.

Két gyermeküket is a segítésre nevelik – Fotó: Knap Zoltán /Bors

 





Ezeket olvastad már?
Falusi Mariann: Pokoli nehéz, de meg kell tanulnom a Györgyi nélküli létezést

Falusi Mariann: Pokoli nehéz, de meg kell tanulnom a Györgyi nélküli létezést

„Imádnivaló combos asszonyka” – Kiszel Tünde intim képe felrobbantotta a netet

„Imádnivaló combos asszonyka” – Kiszel Tünde intim képe felrobbantotta a netet

„Fel kellett volna venni egy melltartót!” – friss fotókon a Házasság első látásra Bogija

„Fel kellett volna venni egy melltartót!” – friss fotókon a Házasság első látásra Bogija

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás