RETRO RÁDIÓ

Boldogságkeresés, szerelemkeresés a színpadon

Újabb Tamási-darabot állít színpadra a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Ezúttal a Kossuth-díjas székely magyar író Énekes madarát gondolta újra Tege Antal rendező.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.01.21. 16:00
előadás

Az Énekes madár című szerelmes játék Tamási Áron egyik legszebb története: boldogságkeresés, szerelemkeresés, ég és föld közt lebegés. A mű a tiszta és őszinte szerelem erejéről és az emberi jellem visszásságairól, az irigység és a gonoszság természetéről, valamint az azon is győzedelmeskedő tisztaságról szól.

Ez egy konfliktusos dráma, amelyben a legfőbb ellenpólusok a fiatalabb és az idősebb korosztály, valamint a szerelem és a gonoszság között helyezkednek el.

A darabot Tege Antal rendezi, aki a 25. évadát játssza a Békéscsabai Jókai Színházban.

Szabó Lajos és Nádra Kitti próbál az Énekes madár bemutatójára (Fotó: Bere Mátyás)

– Nem szeretnék elrugaszkodni az alap népi jellegtől, ami a darabban megjelenik, gondolok itt a díszletre és a jelmezekre. De Tamási Áron instrukcióit betartva stilizált dizájnban mutatjuk meg a folklórt, és legfőképpen a színekkel fogjuk elővarázsolni a székely motívumokat, amiket zenével is megspékelünk. – mondta Tege Antal, majd hozzátette:

– Én kértem, hogy ezt a darabot rendezhessem. Tamási a mese és a valóság közti csodákat máshogy látja. Tamási a csodákat valóságnak érzi. A fiatalok harcát mutatja, a szerelem erejét.

A jók elmenekülnek ebből a világból, Tamási is ezért menekíti el a hőseit. Ez foglalkoztat és a szerelem-tette emelte ki a rendező. Kömény Móka, fiatal legényt Szabó Lajos játssza, a szerelmét Nádra Kitti alakítja Gondos Magdolna, a fiatal leány szerepében. Földesi Ágnes Villővel Gondos Eszter, Liszi Melindával Gondos Regina vénleány szerepében találkozhatunk, további szerepekben Katkó Ferenc, Csomós Lajos, Mlinár-Kőrösi Katalin, Szente Éva, Gerner Csaba és Kiss Viktória tűnnek majd fel a színpadon.

A darab bemutatója január 28-án lesz.

Ezeket olvastad már?
Ki áll emögött? Terrorista tartalmakat osztottak meg Judy nevében

Ki áll emögött? Terrorista tartalmakat osztottak meg Judy nevében

Észre sem vette Kandász Andi, hogy éppen operálják

Észre sem vette Kandász Andi, hogy éppen operálják

Jeremy Renner nem adja fel a küzdelmet: keményen dolgozik, hogy visszatérhessen a filmvászonra

Jeremy Renner nem adja fel a küzdelmet: keményen dolgozik, hogy visszatérhessen a filmvászonra

Durva: Így nézett ki Tolvai Reni  a több mint 20 kilós fogyása előtt

Durva: Így nézett ki Tolvai Reni a több mint 20 kilós fogyása előtt

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás